Závin s údeným karé a fetou
Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 22. júna 2015
souschef hotela Mikado v Nitre, 22. júna 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rajčiny rozmixujeme a necháme na miernom ohni zredukovať na polovičku. Ochutíme soľou, bielym korením, čerstvým oreganom a bazalkou.
- 2
Údené karé nakrájame na tenké plátky. Fetu rozdrobíme medzi prstami. Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 4 rovnaké kusy.
- 3
Na lístkové cesto nanesieme rajčinovú zmes, uložíme plátky mäsa a posypeme fetou. Kraje potrieme vajíčkom a zvinieme. Záviny potrieme vajíčkom, uložíme na plech a pečieme 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu