Závin s údeným karé a fetou

Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 22. júna 2015
Závin s údeným karé a fetou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
320 g
200 g
podľa potreby
podľa potreby
1/2 ČL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Rajčiny rozmixujeme a necháme na miernom ohni zredukovať na polovičku. Ochutíme soľou, bielym korením, čerstvým oreganom a bazalkou.

  2. 2

    Údené karé nakrájame na tenké plátky. Fetu rozdrobíme medzi prstami. Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 4 rovnaké kusy.

  3. 3

    Na lístkové cesto nanesieme rajčinovú zmes, uložíme plátky mäsa a posypeme fetou. Kraje potrieme vajíčkom a zvinieme. Záviny potrieme vajíčkom, uložíme na plech a pečieme 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia