Zasnežené medovníčky (fotorecept)

Zasnežené medovníčky (fotorecept)
Foto: alexola
alexolaAlexola, recept pridal: 12. decembra 2010 22:35Ďalšie jeho recepty

Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ a tak pridávam len jednoduchý a veľmi efektný spôsob zdobenia. Inšpiráciu som našla minulý rok na nejakej zahraničnej internetovej stránke a tu som ho zatiaľ nevidela...

Suroviny

60
minút
príprava
15
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Z obľúbeného medovníkového cesta povykrajujeme rôzne tvary. Napríklad z klasickej hviezdičky- takúto snehovú vločku. (ďalej pracujem s tvarmi snehových vločiek, lebo ich zdobenie je pomerne ľahké a k Vianociam sa mne osobne veľmi hodia:)
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 1

2

Upečené medovníčky zdobíme polevou z vyšľahaného 1 vaječného bielku a 14dkg preosiateho práškového cukru s troškou citrónovej šťavy.
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 2

3

Na medovník pomaľovaný bielkovou polevou nasypeme kryštálový cukor ....
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 3

4

.. po odsypaní cukru medovník dostane ten pravý zasnežený vzhľad :)
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 4

5

detail
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 5

6

pri tejto "technike zdobenia" nemusí byť maľovanie polevou na medovníku presné a čiary rovné, kryštáliky "snehu" všetko zjemnia (ďalšia fotka)-...
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 6

7

...
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 7

8

a tu je ešte nejaká inšpirácia.. verím, že tento postup viacerým z Vás spríjemní predvianočné pečenie :)
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 8

9

pokiaľ ani vy nemáte formičku vločky a takéto medovníky sa vám páčia, tu je môj postup: z vyhrojenej hviezdičky vykrajujem pomocou formičky mačky (ľavé uško) dodatočne zárezy do hviezdičky. určite si nájdete takúto pomôcku aj vy :))
Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist