Zasnežené medovníčky fotorecept

alexola - fotkaalexola, 12. decembra 2010
Zasnežené medovníčky (fotorecept)
Foto: alexola

Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ a tak pridávam len jednoduchý a veľmi efektný spôsob Zobraziť celý popisExistuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ a tak pridávam len jednoduchý a veľmi efektný spôsob zdobenia. Inšpiráciu som našla minulý rok na nejakej zahraničnej internetovej stránke a tu som ho zatiaľ nevidela...

60 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

14 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    Z obľúbeného medovníkového cesta povykrajujeme rôzne tvary. Napríklad z klasickej hviezdičky- takúto snehovú vločku. (ďalej pracujem s tvarmi snehových vločiek, lebo ich zdobenie je pomerne ľahké a k Vianociam sa mne osobne veľmi hodia:)

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené medovníčky zdobíme polevou z vyšľahaného 1 vaječného bielku a 14dkg preosiateho práškového cukru s troškou citrónovej šťavy.

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na medovník pomaľovaný bielkovou polevou nasypeme kryštálový cukor ....

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    .. po odsypaní cukru medovník dostane ten pravý zasnežený vzhľad :)

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    detail

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pri tejto "technike zdobenia" nemusí byť maľovanie polevou na medovníku presné a čiary rovné, kryštáliky "snehu" všetko zjemnia (ďalšia fotka)-...

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a tu je ešte nejaká inšpirácia.. verím, že tento postup viacerým z Vás spríjemní predvianočné pečenie :)

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ ani vy nemáte formičku vločky a takéto medovníky sa vám páčia, tu je môj postup: z vyhrojenej hviezdičky vykrajujem pomocou formičky mačky (ľavé uško) dodatočne zárezy do hviezdičky. určite si nájdete takúto pomôcku aj vy :))

    Zasnežené medovníčky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá to úžasne.... medovníky mám napečené ale ešte som ich nezdobila, takže toto určite vyskúšam :-)
babav
Krasne zdobenie!Mam tomu rozumiet tak ,ze si vlastne kazdu hviezdicku este nozom vykrajovala na vlocku?
dorisa
Máš krásny tvar perníčka, a veľmi pekne ich zdobíš , ja osobne perníčky nepečiem, raz, dvakrát sa mi nevydarili, tak som na ne zanevrela.
marta5
Perniky nepeciem,no vlocky robim z cesta na Islerky,Tvoje zdobenie vyzera super,iste ho vyskusam,Dakujem a zelam krasne Vianoce,
marienka44
@Alexola vidimna obrazku kornutok na zdobenie z papiera. Vyskusam aj ja taky, len neviem, ci mozem zdobit pernicky /vcera som ich piekla/, ked su leskle a potierane vajickom. To nasypanie kryst. cukru musi byt asi hned po naneseni polevy, aby nestvrdla a zachytilo sa co najviac cukru. Mam pravdu?
bedrunka
Máš veľkú trpezlivosť a nápaditosť. s tým kryštálovým cukrom je to výborné. Perníčky som už piekla 2x. Prvá dávka sa zjedla pred týždňom a druhú som upiekla v sobotu (aj 2 chalúpky som vyrezala) a poctivo rozdelila pre 3 rodiny. Naše som schovala. Všetko by mala zdobiť dcérka. Ak sa podarí pošlem foto
hubarka35
dakujem za skvele nápad na zdobenie,medovniky som už piekla ale ešte budem a podla teba zdobim
tetrisss
Tie su krasne, skoda, ze som uz medovnicky ozdobila, ale vsak aj na druhy rok budu Vianoce.
alexola
Ahojte :) @babav vločky som nevykrajovala nožíkom, ale uškom z formičky mačky :) pridám fotku, nie je to ani zložité, len na to treba "nabehnúť".. @dorisa ani u nás sa vždy medovníky nevydaria, ale pri ich zdobení sa vynikajúco odreagujem a aj keď sú niekedy medovníky tvrdšie, vždy ich postupne schrúmeme.. :) @marienka44 aj tieto medovníky boli po upečení potreté rozšľahaným bielkom v tenučkej vrstve, vždy to tak robíme a poleva chytí. zdobím však obyčajným mikroténovým sáčkom, z ktorého odstrihnem rožok. a áno, cukrovať treba hneď po pomaľovaní medovníka, aby sa zachytilo čo najviac cukru. @andula1964 hneď by som prišla :)) ďakujem Vám všetkým za komentáre a prajem PPP (príjemné predvianočné pečenie) a vydarené cukrovinky ;)
tinca
@alexola super nápad, tento rok nepečiem, ale ukladám zíde sa . Máš ich krásne fakt zasnežené:-))
sovka62
Ak to teda nemusí byť tak presne pokreslené, tuším to ešte raz v živote skúsim. Inak som to už vzdala, som nešikovná, ale čo už, komu nie je zhora dané.......
alexola
ďakujem, som rada, že sa páči :) nech sa vydaria aj vám :)
valeri
ukladám kôli tomu nápadu s cukrom, krásne, o rok vyzdobím inak :-))
evusik
@alexola priznám sa, že zdobiť medovníky neviem, skúšala som všeličo a výsledok bol väčšinou nevábny.... tvoj spôsob zdobenia ma zaujal a aj som ho tohto roku vyskúšala a musím povedať, že prvý krát v živote mám krásne ozdobené perníčky a každý ich obdivuje a ja som pyšná sama na seba (aj keď sa to nemá ale čo už) preto ti ďakujem za super inšpiráciu, odteraz zdobím takto každý rok..... dokonca som to vyskúšala aj s čokoládovou polevou a je to celkom pekné.... ešte raz díky :-)
alexola
@evusik teším sa s Vami z krásnych perníčkov :)) ja som práve zrolovala cesto na vegetky, ako pozerám, sú od Vás... :) tak sme si trošku vymenili recepty :)) prajem pekné medzisviatkové obdobie :)
cica2
niečo prekrásne, vyskúšam! Už aby boli zase vianoce:D
alexola
@cica2 veď medovníčky môžte robiť aj na Veľkú noc, len nech už vtedy nesneží, musíme vymyslieť nový spôsob zdobenia-veľkonočný :))
nelajsia
fantastický nápad,, podám dalej mojej mamke, ona zdobí už roky medovnícky, ale takto nie... pozri v mojej kuchárskej knihe - k velkej noci
pekný den.... do zvarechovania a nech sa ti darí
cica2
a už sú tu pomaličky vianoce:D ako rýchlo to ubehlo a ja určite vyskúšam túto tvoju krásnu techniku zdobenia:D.....veľkonočný sme dáko zmeškali:))
alexola
smelo, @cica2 :)) potom čakám fotku na mail:) (na fb nechodím) o dva týždne čakajú aj mňa :)
cica2
@alexola ok, ale len ak sa mi ako tak vydaria, ale také krásne ako sú tvoje, moje určite nebudú...no uvidíme :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia