Foto: ancicka
Zasnežené, jemne lahodné a véeeeeľmi chutné rezy.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
10 ks celé |
|
200 g |
|
4 bal. |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
2 bal. |
|
1/2 l |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
250 g |
|
200 g |
|
5 ks na sneh |
|
200 g |
|
|
|
Na postrúhanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám sneh.
-
3
Do snehu postupne zašľahám pr. cukor a vyšľahám do tuhá.
-
4
Potom pridám žltky a na najnižšom stupni ich zašľahám do snehu.
-
5
Pudingy zmiešan s kypriacim práškom a zľahka metličkou zamiešam do cesta.
-
6
Cesto miešam pomaly, aby sa puding dobré premiešal, lebo akonáhle príde puding do cesta, tak sa vytváraju hrčky .
-
7
Ked je cesto hladké, vylejem ho na pripravené plechy, ktoré vyložím papierom. Cesto rozdelím na polovicu. Upečiem.
-
8
Na plnku si uvarím puding z mlieka, zl. klasu a vanilkového cukru
-
9
a kakaového prášku. Puding za občasného miešania nechám vychladiť. Ak nemám zvyšné bielky, môžem žltky použiť do plnky tak, že ich pridám do pudingu.
-
10
Kým puding chladne, vyšľahám si maslo s cukrom,
-
11
a do vyšľahaného masla postupne zašľahám puding.
-
12
Z vychladnutého cesta stiahnem papier, vrch jemne narežem, ja to robím vareškou, aby plnka lepšie prilnula k cestu. Plnku rozdelím na polovicu a rozotriem na celé platy. Platy uložím na seba.
-
13
Na vrch koláča vyšľahám sneh. Bielky dám do misky vhodnej na paru, prv ich zašľahám na studeno,p ridám cukor a tak položím na paru. Pridám citronovú šťavu a šľahám asi 10 min na miernom ohni. Akonáhle sa začne sneh po bokoch misky kryštalizovať, hned treba odstaviť a
-
14
potrieť koláč.
-
15
Koláč nechám trocha stuhnúť, potom ho pokrájam a nakoniec postrúham čokoládu.
-
16
Dobrú chuť!
@soncia ,nieje to Prezident rez,je to celkom iný postup aj suroviny.Tento je chutnejší aj lahodnejší.
www.vaserecepty.sk/index.php/dezerty/kolacedezerty/563-rez...