Zapekaný losos so smotanou a syrom

matus113 - fotkamatus113, 5. septembra 2010
Zapekaný losos so smotanou a syrom
Foto: matus113

Chrumkavý losos na iný spôsob

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do jenskej misy si dáme alobal, ktorý potrieme trochou olivového oleja. Naň položíme filet lososa, ktorý z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym alebo miešaným korením.

  2. 2

    Povrch lososa zvrchu potrieme kyslou smotanou a zasypeme ho strúhaným syrom. Dáme zapiecť do trúby na 180 stupňov na 30 minút. Lososa môžeme podávať so zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
mamatata2
Minulý týždeň som prvý krát jedla lososa, je to fakt super mäsko, vyskúšam tento recept, vyzerá to na dobrú mňamku.
Vymazať
jarco
Lososa si robím často, a vždy len na "natur" spôsob, tzn. na grile alebo na panvici na troche masla, alebo na pare. Ale už ma to omrzelo, asi vyskúšam tento recept. Kyslá smotana sa k lososovi podľa mňa perfektne hodí.
Vymazať
leily221
jedlo vyzera chutne...len ma zaujima, preco hovorite "kelimkova kysla smotana"?...vsak ina ako v kelimku sa v obchode neda zohnat :)






Vymazať
jarco
Tak som ho dnes na obed urobil, s malým vylepšením - zapekal som aj so zeleninou, takou bežnou mrazenou zmesou s brokolicou atd. Výsledok predčil očakávania, kombinácia lososa s kyslou smotanou je fakt super:



Vymazať
kuchticka
Este som lososa nerobila s kyslou smotanou, ale raz vyskusam. @jarco , ten losos je tiez vyborny, ked ho upecies pokvapkany olivovym olejom, posypanym cesnakom (utretym, alebo na drobno nasekanym), susenu alebo cerstvu salviu, trosicku tymianu a das piect na vysoku teplotu na 20 minut. Je skutocne vyborny!!!. Ja ho takto robim kazdy tyzden. Je to pre nas sviatocne jedlo. Teplotu davam na 425 F, ked si to prepocitas na C, mozna je to 200?
Vymazať
kuchticka
Niekedy robim lososa posypaneho rozmarinom - cesrstvym, lebo susenym, taktiez k tomu pridam cesnak. Oboje korenie SALVIA a ROZMARIN je vynikajuce na lososa i na bravcove, alebo kiracie maso.
Vymazať
majsterka
prečo treba podložiť rybu na jenskej mise alobalom,veď je to hliník,lepšie je podložiť papierom na pečenie,alebo nie?
Vymazať
santik5
ach jáj.. keby ta ryba vedela ako skonči tak sa radšej zabije sama :D ale nie ... vec krotu nechápem je prečo ste dali na taku luxusnu rybu eidam čo je najlacnejší syr ! ked konzumujem rybu ako losos tak ho chcem cítiť a nie nejaky eidam !
Vymazať
fanni
mnam, dakujem za dobry napad....idem to vyskusat s Greek style jogurtom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia