Zapekaný karfiol so syrom a údenou slaninkou /fotorecept/
Foto: pusta
Ked prší, dobre padne ľahká, rýchla, chutná a teplá večera. Pripravila som karfiol, ktorý som rozobrala na ružičky, povarila vo vriacej osolenej vode. Ked Zobraziť celý popisKed prší, dobre padne ľahká, rýchla, chutná a teplá večera. Pripravila som karfiol, ktorý som rozobrala na ružičky, povarila vo vriacej osolenej vode. Ked vychladol, rozložila som ho do pekáčika a zaliala zálievkou z kyslej smotany, vajec, strúhaného syra a petržlenovej vňate, posypala som vrch kockami domácej údenej slaninky a zapiekla v trúbe do zlato-hneda. Podávala som s varenými zemiakmi, posypanými petržlenovou vňaťou a s hlávkovým šalátom.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky som rozklepla vajíčka.
-
2
Pridala som strúhaný syr, mala som Eidam, ale môže byť aj iný, veľmi dobrý je aj údený.
-
3
Pridala som na hrubo posekanú petržlenovú vňať,...
-
4
...kyslú smotanu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, celé som dobré premiešala a zálievka bola raz-dva hotová.
-
5
Karfiol som rozobrala na ružičky, povarila 5 minút vo vriacej osolenej vode, scedila som ho a nechala vychladnúť.
-
6
Na dno pekáčika som naliala slnečnicový olej, na ktorý som rozložila povarené a vychladnuté ružičky karfiolu.
-
7
Zaliala som ich pripravenou smotanovou zálievkou a ...
-
8
...vrch som posypala kockami domácej údenej slaninky.
-
9
Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov a zapekala 20 - 25 minút /závisí od trúby/ do peknej zlato - hnedej farby.
-
10
Podávala som s varenými zemiakmi, posypanými posekanou petržlenovou vňaťou a s hlávkovým šalátom, preliatym citronovou zálievkou. Vhodné aj pre vegetariánov, ale bez údenej slaninky.
-
11
...a ešte jeden pohľad z blízka.
Diskusia k receptu