Zapekaný karfio
Zapekaný karfio

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami fotorecept

capko - fotkacapko, 24. apríla 2018
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept)
Foto: capko

Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí sa to skúsiť.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 200°C °C

Suroviny

1 ks
500 g
150 g (strúhaná)
70 g
1 hrsť
6 ks
1 KL (čerstvo zomleté )
1 PL (kto chce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvarime 5 minút v vriacej vode. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia rozmiešame s vňaťou, soľou, korením a vegetou.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zapekaciu misu natrieme z vnútra dobre maslom. A rovnomerne ukladáme karfiol, špecle a mozzarellu.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zaver polejeme po celej ploche pripravenými vajciami a na vrch dáme zvyšok masla. Dáme do horúcej rúry na 200 °C zapiecť na 45 minút.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tej dobe to vonia po celej kuchyni. Vytiahneme necháme trochu vychladnúť.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krájame na kocky a dáme na taniere. Obed je hotový.

    Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Už dávno som nemala zapekaný karfiol, alebo karfiolový nákyp, robievam, niekedy aj spolu s brokolicou, recept sa mi páči, tie cestoviny ani nemusia byť, dobrý by bola aj tak.
@Slawi (28.4.2018 09:46)

Špecle sú z múky a vajec - základný recept je koľko vážia vajcia, toľko múky. Na rozdiel od nokerlí, alebo našich rezancov, kde ide veľa múky a málo vajec, alebo halušiek, ktoré sú zo zemiakov a múky.
@Garanco (25.4.2018 08:32)

schwabische spezle sú ako naše halušky-cestovina. Sú rakúske a môžete si ich kúpiť v Lidli,je to polotovar. V Lidli tiež kúpite polotovar šúlance. Tieto cestoviny sú výborné. Robím si napr. Makové šúlance s maslom.
@Slawi jedla, specle! Ale halusky mi chutnaj vic :-) Jedine reseni, jak pise @Bubaya , ze i kdyz jsou halusky bez vajec, jsou tací, kteri vajce davaji. Rikej co chces, na halusky nema ani jedna specle :-)

Pridaj komentár k receptu: