Zapekané zemiaky s brokolicou a hlivou
Autor receptu: martinis
Jednoduché a vždy chutné zapekané zemiaky s brokolicou a hlivou, dochutené bylinkami
:O)
1 porcia |
70 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- V chladničke som mal ešte trošku hlivy a polovicu brokolice a uvažoval som, čo s nimi. Práve vhod mi padol recept od @afataga, ktorý som večer vyskúšal. Síce to boli už tretie zapekané zemiaky v priebehu štyroch dní, ale sú naozaj výborné a moja nová zapekacia misa má poriadne využitie :)
- Takže toľko zemiakov, čo sa vám zmestí do dlane (asi 3) očistíme, umejeme a pokrájame na menšie kúsky. Tie dáme do misy.
- Brokolicu umyjeme a rozdelíme na menšie ružičky. Stonku orežeme a pokrájame na kolieska, prihodíme k zemiakom. Hlivu umyjeme a pokrájame na kúsky podobne veľké tým zemiakovým a brokolicovým a taktiež pridáme do misy.
- Posypeme bazalkou, oreganom a soľou podľa chuti. Soľ som nahradil korením na zemiaky s rozmarínom, nemalo to chybu :) Pokvapkáme olejom, premiešame, dáme do zapekacej misy, zalejeme mliekom a šup s tým do rúry na 200 stupňov, takých 50 minút.
- Nebojte sa, aj napriek spálenej farbe má jedlo znamenitú chuť a všetko je správne mäkké. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnávajte :O)