Zapekané plnené rožky fotorecept

dobizu - fotkadobizu, 20. septembra 2010
Zapekané plnené rožky (fotorecept)
Foto: dobizu

Tento recept je jedným z tých, ktoré som zdedila po mamičke a patrí k rodinným pokladom. Ako deti sme sa nevedeli dočkať, kým budú Zobraziť celý popisTento recept je jedným z tých, ktoré som zdedila po mamičke a patrí k rodinným pokladom. Ako deti sme sa nevedeli dočkať, kým budú chrumkavé rožky upečené. Už keď sa piekli, širila sa celým domom nádherná vôňa. Tieto plnené rožky sú výbornou večerou a zvykli sme ich robiť, keď sme mali návštevu, pretože sa chuťovo hodia k posedeniu pri poháriku kvalitného vínka alebo piva. Najlepšie chutia čerstvo upečené - ešte horúce, ale dobré sú aj studené či ohriate v mikrovlnke.

6-8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

6-8 ks
300 g
200 g
125 g
2 ks
2 ks
2 ks
1 KL
1/4 KL
1/2 KL
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky prekrojíme na polovicu a odrežeme končeky.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opakom varešky vytlačíme z rožkov striedku.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvyšok striedky vyberieme malým nožíkom alebo prstom.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto si pripravíme akési trubičky, ktoré budeme plniť plnkou.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, asi 4-5 PL syra si odložíme na namáčanie končekov a posypanie. Šunku, uvarené vajíčka a papriku nakrájame na kocky. Striedku a odrezané končeky z rožkov nadrobíme na menšie kúsky.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V miske dobre zmiešame (varešou alebo rukou) maslo, syr, šunku, uvarené vajíčka, surové vajíčka, papriku, striedku z rožkov, soľ, korenie a mletú červenú papriku.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto pripravenou plnkou pomocou kávovej lyžičky plníme rožky.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Konce rožkov namočíme do odloženého strúhaného syra a rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na potretie si pripravíme a rozšľaháme jedno vajíčko.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rožky pred pečením potrieme vajíčkom a posypeme zvyšným strúhaným syrom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180-200 stupňov asi 20-30 minút - kým nie sú rožky pekné ružové.

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečené rožky podávame ešte horúce. Hodia sa ako chuťovka - večera k dobrému vínku alebo poháru vychladeného piva. Dobrú chuť!

    Zapekané plnené rožky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

mamaoli
super, to bude skvela vecera...........ukladam do KK
anene
Dobrý nápad, myslím, že si naplním večer pár rožkov a ráno len zapečiem, zabalím do alobalu a vnuk môže papkať. Teraz mu pripravujem ráno desiate do školy prevažne ja. Veru vymýšľam čo mu zabaliť.
milamila
Dobrý nápad, efektne to vyzerá a určite vyskúšam, totižto takéto špecialitky mám ja osobne veľmi rada
coldbery
Príma nápad.....určite príde aj na to rad.......:-)))
samanka
@dobizu tak toto mi nedá nekomentovať. Perfektnééééé. A skoro som zabudla, kávenky mali veľký úspech.
hannah22
ozaj dobrý nápad ukladám a vyskúšam, zas niečo originálne ... :))
sovka62
Dobizu, to je teda skvelý recept. Keďže som už stará gazdiná, poznám mnoooho receptov. Ale toto je pre mňa úplná novinka a vyzerá to super! Už sa teším, spravím ich niekedy na večeru. ĎAKUJEM.
evanaaa
Moja sestra robievala niečo podobné, len ona tie rožky prekrojila a vydlabala, po naplnení ich zas spojila, myslím ale, že aj tento spôsob je dobrý nápad.
orchidea
Patrí ti veľká pochvala za tento fotorecept a verím, že to bude aj výborné.
dobizu
Ďakujem vám všetkým za pochvalu, ale tá patrí hlavne mojej maminke, ktorá nám tento receptík robievala a po ktorej som ho okrem iných receptov podedila :-). Dá sa to aj predpripraviť, ako napísala @anene a dať zapiecť, keď príde návšteva alebo keď potrebujete. Možno trochu vyzerajú tie rožky náročne, ale nie je to ťažké jedlo a určite zaujme vôňou, výzorom, ale hlavne chuťou. A to chrumkanie aj zvukom:-) @samanka , som rada, že kávenky chutili.
dobravila
... včera som vyskúšala a mali úspech ... len ja som ešte do plnky pridala trochu horčice a vrch okrem syra, posypala aj ľanovými seminkami ... ďakujem za recept a ukladám do KK ... :)
dobizu
@dobravila - super, si šikuľka. Vrch sa dá posypať ľubovoľne - sezam, ľanové semiačko, slnečnicové, tekvicové semiačko...podľa chuti. S horčicou som ich nerobila, predsa len , to je už iná chuť a ja som zostala v tomto prípade verná originálu :-) Ale experimentovaniu sa medze nekladú. Som rada, že chutili. :-)
jerica
Keď mám teraz viac času , akotak prechádzam po receptoch , natrafila som na tento Tvoj , akosi mi ušiel , veľmi sa mi páči , keď sa vrátim určite ho vyskúšam. (KK)
dobizu
@jerica - dúfam, že budú chutiť, u nás sú jedným z najobľúbenejších receptov. :-)
lutella
tiež sa mi to zdá veľmi chutné, a tým, že je tým vyplnený stred rožka a spolu zapečené, musí to byť fantastické, určite to vyskúšam, keď prídu ku mne vnučky...
petra24
mňam :-) ... robím niečo podobné akurát, že neplním rožky ale priamo ich natieram syrom, na to šunku ,oravskú slaninku,šampiňóny nakrajané na kolieska a na vrch ešte udený syr a to zapečiem kým sa syr neroztopí....dobrota..
havino
dobrý nápad , páčia sa mi takto plnené a zapečené
majkahra
No, a kde bol schovaný tento recept? Dobre, že som naň natrafila. Vzhľad aj obsah vyzerajú veľmi dobre, určite vyskúšam.
evicka63
dnes už sa mi nechce ísť tretíkrát do obchodu, ale zajtra na večeru budú iste, recept uložený v KK a pre istotu aj vytlačený.. čert nikdy nespí a tlač je tlač.... na FB prstík hore a tu 1* .... :)
cilka
Plnené rožky sa mi vydarili. Vďaka za výborný recept. :)
miriam777
super, práve sa robia na raňajky....už to tu rozvoniava..dakujem za inšpiráciu...takéto recepty sú na nezaplatenie...dík
salinka
Robievam rožky plnené tvarohom, na slano ma to ešte nenapadlo. Dík za nápad:-)
alex37
ďakujem za receptík, už je v KK :-) /dobre, že komentujete aj staršie recepty, ináč by som ho nevidela/
neli
to je dobrota uz na pohlad,robievam nasladko,plnene tvarohom a namocene v rozslahanom vajicku,vyssmazene na oleji.Striedka sa lahko vybera vidlickou.Urcite vyskusam.
miriama1983
Mám podobný recept ,len sa to volá zapekané sendviče . Ked budem robit odfotím a pridám recept .
dobizu
@adam5392 - myslím, že pokojne môžeš, zo žemle by som asi skrojila vršok, vydlabala vnútro, naplnila a skrojeným vrškom prikryla... A myslím, že aj s bagety sa dá urobiť tento recept... Ja som zatiaľ robila len s rožkami, ale však vyskúšaj a uvidíš... Držím palce, nech sa vydarí, no hlavne nech chutí :-)
srnkas
Poznám zapecene rozky plnene iba na sladko. Toto prevedenie urcite skusim, je to velmi napadite.
motyka
pre mňa super recept, na rýchle večere aj neohlásenú návštevu. Díky.
dobizu
@motyka , nemáš za čo, ja ďakujem a verím, že budú chutiť. U nás tieto rožky presne slúžia roky ako večera i chuťovka pre hostí :-) Tak nech sa v novom roku vydaria a chutia nielen tieto rožky, ale všetko, do čoho sa s chuťou všetci pustíte :-)
1x mrkvus
sovka62
Aká som ja nevďačná! Odvtedy, čo si recept uverejnila, som ich už robila viac krát, ako ľahký olovrant pre návštevu, na studeno na cestu, alebo len tak pre nás, pretože nám veľmi chutia. Až teraz, keď som si prešla komentáre, som zistila, že som ti ani nepoďakovala. Naozaj dobrý recept, kombinácia šunky, syra, varených vajec a papriky je veľmi vydarená.
Ďakujem ti za recept, naozaj zo srdca.
cesminaz
Tak toto je fakt parádne! Velmi sa mi to páči.Ja robievam občas na raňajky k polievke zapečené chlebíky.No tieto rožky budú fantastická obmena a som si istá,ze budú mojim chlapcom chutit ;-) Spravím ich na raňajky k polievke.Už len kúpit také rohlíky :-) Vdaka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia