Zapekané palacinky s tvarohom fotorecept

mata3636 - fotkamata3636, 24. februára 2011
Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept)
Foto: mata3636

Nemám veľmi rada sladké jedlo ako obed, ale toto je výnimka, toto môžem :))

5
porcií
120 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

0.5 l
0.5 l
0.1 l
3 ks
štipka
450 g
Plnka:
500 g
2 ks
podľa chuti
  hrozienka
zálievka:
0,6 l
2 ks
2 polievk.lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z prísad na palacinky si urobíme cesto, necháme ho postáť aspoň hodinu a potom pečieme palacinky. Pripravíme si tvarohovú plnku.

  2. 2

    Palacinky plníme tvarohom, zrolujeme, prekrojíme na polovicu a ukladáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča / ten môj má rozmery 29x23x6cm/. Rady palaciniek sa do polovice prekrývajú. Mne sa do pekáča zmestí 11 palaciniek, čiže 22 polovičiek.

    Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto zaplníme celý pekáč.

    Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V 6 dl mlieka rozhabarkujeme 2 vajcia, 2 lyžice cukru, zalejeme palacinky a pečieme 45-50 minút na 190 stupňov.

    Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené palacinky necháme aspoň 15 minút postáť a potom už len krájame, papáme a vychutnávame :))

    Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
Ja som takéto robila do okrúhlej formy, ale polovičky som postavila kolmo, reznou stranou dolu, tvaroh som zmiešala aj so Zl. klasom,žĺtkom a snehom, bol taký jemnejší, ale ten krémový, vo vedierku, hrudkový moc rada nemám, je dobrý, ale viac na posypávanie. A vrch som zaliala sl. smotanou, cukrom(sladidlom) a vajcom. Stačilo asi 16 palaciniek - 32 na poly. Ale jasné, že aj tento recept je dobrý, je tam tvaroh a palacinky sú vždy fajn.
mnaaa....toto jedlo mi pripominy detstvo, ked mamina zo zvysnych palaciniek na druhy den pripravovala prave zapekane tvarohove palacinky...milujem ich! Teraz pripravujem palacinky vzdy z celozrnnej muky a bez cukru (manzel je cukrovkar), a musim povedat, ze mi chutia este viac...celozrnna muka im prida taku orieskovu prichut, vysuksajte baby...ja robim z 10 dg celozrnnej muky 10 ks palaciniek...tenkych, ale len kvoli sacharidovym jednotkam----:)
Piglin, aj ja som robila tie posledné ( zapečené ) zo špaldovej múky, myslela som, že budú tuhšie, ale neboli. A frkla som do cesta trochu tekutého sladidla ( nie Diafan ), a boli dobré.
Boli vynikajúce, sladké tak akurát, všetkým chutilo. Dosť som sa bála tých 6 dcl mlieka na zaliatie, preto som pridala do zálievky ešte 3 KL zlatého klasu.
Skoro by som zabudla :) Boli výborné. Jediné, čo si nabudúce musím pri tomto recepte pripomenúť je, aby som ich dávala zapekať do menšieho plechu.... Alebo urobiť viac palaciniek :D

Pridaj komentár k receptu: