Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom fotorecept

luclup - fotkaluclup, 18. januára 2017
Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom (fotorecept)
Foto: luclup

Jednoducha a velmi chutna priloha, ako aj samostatne jedlo :)

Suroviny

8 ks
4 PL
3 PL
2 ČL
2 ČL
podľa chuti
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ocistite a nakrajajte na tenke mesiaciky.

    Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej mise zmiesajte ostatne suroviny.

    Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky v jogurtovej omacke poriadne obalte.

    Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyklopte na plech (mozete pouzit papier na pecenie), ja som nepouzila a pecte do zlatista na 200 °C.

    Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky natiahli vsetky chute a vone, su super (ako priloha, tak aj samostatne s nejakym dipom).

    Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mila @Cesminaz , prave vdaka tebe pouzivam do varenia matu, je to uzasne ^^ (milujem maslovu tekvicu s mletym masom podla teba, topka topov) ♡♡♡
@Luclup (19.1.2017 08:09)

@Cesminaz aj ja sa pripájam k dcére. Vďaka tebe sme začali používať mätu nielen na čaj, ale aj pridávať do niektorých jedál a tvoja maslová tekvica s mäsom patrí k našim top jedlám :-)
Lucka, ďakujem ti za tento jednoduchý, no výborný nápad. Kombinácia chutí je pre mňa akurát, všetko spolu ladilo! Jedlo som mala dnes na obed, robilo sa samo popri tom, čo som si chystala cestá na iné pečenie. Veľmi pekne ďakujem :-)


1x hanis