Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Autor receptu: andula31
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal
robiť, že len do toho chodí, že sa nemôže zdržať, aby to nejedol aj keď už má dosť :)
15 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Do mletého mäsa primiešame prísady, t.j. pokrájanú cibuľu na malé kúsky, pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, koreniny podľa chuti (napr. sušený petržlen, majorán, bazalka, grilovacia zmes alebo korenie na špagety...).
- Urobíme z vymiešanej zmesi guľky, cca 15 guliek výjde na zapekaciu väčšiu misu. Potrieme zapekaciu misu olivovým olejom a poukladáme guľky, aby boli medzi nimi medzery cca 1,5 cm.
- Na každú guľku položíme plátok syra, keď nemáme, tak netreba :)
- OMÁČKA:
V ďalšej miske zmiešame smotanu na varenie s rajčinovým pretlakom alebo s paradajkovou polievkou v sáčku. Poprípade môžme pridať do tejto zmesi bryndzu alebo tavený syr a poriadne to vymiešať. Trošku ochutíme soľou, korením, koreninami.
- Nakoniec podlejeme mäsové guľky omáčkou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 st., na 25 min.
Dobrú chuť!