Zapekané guľky Toscana - jednoduché

Autor receptu: andula31

Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, že len do toho chodí, že sa nemôže zdržať, aby to nejedol aj keď už má dosť :)

15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mletého mäsa primiešame prísady, t.j. pokrájanú cibuľu na malé kúsky, pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, koreniny podľa chuti (napr. sušený petržlen, majorán, bazalka, grilovacia zmes alebo korenie na špagety...).
  2. Urobíme z vymiešanej zmesi guľky, cca 15 guliek výjde na zapekaciu väčšiu misu. Potrieme zapekaciu misu olivovým olejom a poukladáme guľky, aby boli medzi nimi medzery cca 1,5 cm.
  3. Na každú guľku položíme plátok syra, keď nemáme, tak netreba :)
  4. OMÁČKA: V ďalšej miske zmiešame smotanu na varenie s rajčinovým pretlakom alebo s paradajkovou polievkou v sáčku. Poprípade môžme pridať do tejto zmesi bryndzu alebo tavený syr a poriadne to vymiešať. Trošku ochutíme soľou, korením, koreninami.
  5. Nakoniec podlejeme mäsové guľky omáčkou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 st., na 25 min. Dobrú chuť!