Zapekané cestoviny plnené mäsom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok, nadrobno nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
  2. Mäso opečieme na rozohriatom masle, pridáme paradajky, šampiňóny, zmes posolíme, okoreníme a niekoľko minút dusíme.
  3. Potom vmiešame polovicu bešamelovej omáčky a zmesou naplníme mušle. Zvyšnú omáčku rozotrieme do zapekacej misy
  4. vložíme naplnené mušle, posypeme postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
  5. Omáčka: na rozohriatom masle urobíme bledú zápražku, zalejeme mliekom a vývarom a pri miernej teplote varíme za občasného premiešania 15 minút.
  6. Potom do omáčky pridáme posekanú vňať, kôpor, postrúhaný syr, dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a ešte niekoľko minút povaríme.