Zapekané cestoviny plnené mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Mušle uvaríme podľa
návodu, scedíme, pokvapkáme
olejom a odložíme
na teplé miesto. Mäso umyjeme,
osušíme a nakrájame
na malé kúsky. Paradajky
ošúpeme, zbavíme jadierok,
nadrobno nakrájame, šampiňóny
očistíme a nakrájame
na plátky.
- Mäso opečieme
na rozohriatom masle, pridáme
paradajky, šampiňóny,
zmes posolíme, okoreníme
a niekoľko minút dusíme.
- Potom vmiešame polovicu
bešamelovej omáčky a zmesou
naplníme mušle. Zvyšnú
omáčku rozotrieme do zapekacej
misy
- vložíme naplnené
mušle, posypeme postrúhaným
syrom a vo vyhriatej
rúre zapečieme.
- Omáčka:
na rozohriatom masle urobíme
bledú zápražku, zalejeme
mliekom a vývarom a pri miernej teplote varíme
za občasného premiešania 15
minút.
- Potom do omáčky pridáme
posekanú vňať, kôpor,
postrúhaný syr, dobre premiešame,
dochutíme soľou,
korením a ešte niekoľko
minút povaríme.
|