Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Autor receptu: fi0na
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila, som sa do neho načisto zamilovala. Je vynikajúci, jednoduchý a zdravý.
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Príprava je veľmi jednoduchá, celé jedlo pečiem v jednom väčšom pekáči, ktorý potriem olivovým olejom.
Zemiačky nakrájam na kocky a poukladám na jednu stranu pekáča. Osolím a posypem rascou (kto nechce nemusí)
Na druhú polku poukladám tresku, osolím, okorením a pokvapkám limetkou. Vložím do vyhriatej rúry - 180 st. na 20 minút.
- V panvici opražím minútku na olivovom oleji cesnak pokrájaný na plátky alebo na drobno. Pridám špenát a sparím ho pokým nepustí vodu. Vodu vyberiem lyžicou alebo ju opatrne vylejem a špenát odstavím.
- Tresku so zemiakmi vyberiem z rúry. V rúre zvýšim teplotu na 200. Tresku bohato potrieme smotanou, navrstvíme udusený špenát a posypeme nahrubo nastrúhaným údeným syrom. Ak chcete zapnite len vrchný ohrev a zapečte tresku, kým syr pekne nezhnedne.
Zemiačky som na tanieri posypala ešte čerstvým kôprom a tresku ešte raz pokapala limetkou.