Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou

Autor receptu: fi0na

Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila, som sa do neho načisto zamilovala. Je vynikajúci, jednoduchý a zdravý.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Príprava je veľmi jednoduchá, celé jedlo pečiem v jednom väčšom pekáči, ktorý potriem olivovým olejom. Zemiačky nakrájam na kocky a poukladám na jednu stranu pekáča. Osolím a posypem rascou (kto nechce nemusí) Na druhú polku poukladám tresku, osolím, okorením a pokvapkám limetkou. Vložím do vyhriatej rúry - 180 st. na 20 minút.
  2. V panvici opražím minútku na olivovom oleji cesnak pokrájaný na plátky alebo na drobno. Pridám špenát a sparím ho pokým nepustí vodu. Vodu vyberiem lyžicou alebo ju opatrne vylejem a špenát odstavím.
  3. Tresku so zemiakmi vyberiem z rúry. V rúre zvýšim teplotu na 200. Tresku bohato potrieme smotanou, navrstvíme udusený špenát a posypeme nahrubo nastrúhaným údeným syrom. Ak chcete zapnite len vrchný ohrev a zapečte tresku, kým syr pekne nezhnedne. Zemiačky som na tanieri posypala ešte čerstvým kôprom a tresku ešte raz pokapala limetkou.