Foto: mataliptak
Toto bol moj prvý ale zato úspešný pokus so šparglou . Manžel ju kúpil s tým , že to chce ochutnať lebo to ešte Zobraziť celý popisToto bol moj prvý ale zato úspešný pokus so šparglou . Manžel ju kúpil s tým , že to chce ochutnať lebo to ešte nikdy nejedol tak som sa dala do toho a vydarilo sa ... bolo to fajnučké :-)
Postup
-
1
Olúpanú a umytú šparglu uvaríme v osolenej vode asi tak 10-12 minút .
-
2
Uvarenú šparglu zabalíme do šunky .. ja som balila po dve špargle ...
-
3
ked ju máme obalenú v šunke tak ju ešte obalíme v oravskej slanine po celej dlžke ...
-
4
takto obalené špargle poukladáme do pekáča a posypeme postrúhaným údeným syrom ...
-
5
Maslo dáme rozpustiť , vytlačíme k nemu syr z črievka a ked sa uplne rozpustí zalejeme to smotanou a necháme asi pol minúty spolu povariť za stáleho miešania ....
-
6
touto zmesou polejeme pripravenú šparglu ...a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupnov asi 20 minút ...
-
7
a tu je už upečená ... podávala som ju s opečenými zemiakmi a zaziky šalátom a zeleninkou .... bolo to mňam mňam ... :-) dobrú chuť!!!
Krásny a určite chutný recept!
U nas sa hovori: Kirschen rot, Spargel tot. Teda: ked su cervene ceresne, je po spargli (je drevnata a horka). Preto treba este vyuzit cas. My varime sparglu v tomto obdobi aspon 2x tyzdenne.
ja som si k tomu dala iba čerstvé paradajky a nebíčko v papuľke :)