Zapekaná špargľa fotorecept

mataliptak - fotkamataliptak, 7. mája 2012

Toto bol moj prvý ale zato úspešný pokus so šparglou . Manžel ju kúpil s tým , že to chce ochutnať lebo to ešte nikdy nejedol tak som sa dala do toho a vydarilo sa ... bolo to fajnučké :-)

Suroviny

  tenké plátky
200 ml
1 ks
100 gr
150 gr

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olúpanú a umytú šparglu uvaríme v osolenej vode asi tak 10-12 minút .

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarenú šparglu zabalíme do šunky .. ja som balila po dve špargle ...

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked ju máme obalenú v šunke tak ju ešte obalíme v oravskej slanine po celej dlžke ...

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    takto obalené špargle poukladáme do pekáča a posypeme postrúhaným údeným syrom ...

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo dáme rozpustiť , vytlačíme k nemu syr z črievka a ked sa uplne rozpustí zalejeme to smotanou a necháme asi pol minúty spolu povariť za stáleho miešania ....

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    touto zmesou polejeme pripravenú šparglu ...a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupnov asi 20 minút ...

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a tu je už upečená ... podávala som ju s opečenými zemiakmi a zaziky šalátom a zeleninkou .... bolo to mňam mňam ... :-) dobrú chuť!!!

    Zapekaná špargľa  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
recept sa mi paci, ale tu sunku by som vynechala vzhladom na to, z coho je vyrobena a zaliala by som iba smotanou, vyskusam s upravami, lebo sparglu mame radi a takto bude isto vyborna, este mala rada, ked sa spargla vari, ma sa dat do vody aj troska cukru, ale nepytaj sa ma preco, neviem, ale ja davam :-)
Lyzicka cukru sa pridava, aby stiahla horkost. Dnesne odrody spargle vsak (pokial su mlade vyhonky) nie su horke. Ja varim sparglu vo vode so solou, cukrom a lyzickou masla. Podavam ju ako prilohu. ( k masu :-))). Alebo mozes aj nakrajat do zeleninovej alebo kuracej polievky. Vyborna je aj kremova sparglova polievka - jednoducho povarit, rozmixovt a zjemnit smotanou.. Skus, urcite vam bude chutit.
U nas sa hovori: Kirschen rot, Spargel tot. Teda: ked su cervene ceresne, je po spargli (je drevnata a horka). Preto treba este vyuzit cas. My varime sparglu v tomto obdobi aspon 2x tyzdenne.
Tuším že kvôli farbe sa dáva cukor a nie soľ. Ale len tuším ....... Môže to byť dobré.