Zapekaná cestovina fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 19. októbra 2011
Zapekaná cestovina (fotorecept)
Foto: rennatte

Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g
2 PL
2 strúčiky
500 ml
100 ml
1 PL
200 g
1 balík (kukrica, hrášok,mrkva)
3 ks
250 g
200 g na strúhanie
1 balík




Postup

  1. 1

    Cestovinu si dáme variť a medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku. Maslo rospustíme a pridáme múku

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešame spolu s maslom a pridáme pretlačený cesnak

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zalejeme mliekom, pridáme vegetu a smotanu, a miešame kým omáčka vrie a hustne, odstavíme a necháme vychladnúť,,,,venujeme sa cestovine, ktorú po uvarení scedíme a dáme do pekáča

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme nakrájanú šunku a zeleninu

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do teplej omáčky vmiešame vajcia

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vylejeme na pripravenú cestovinu a premiešame

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    poukladáme na polovice prekrojené cherry paradajky hore bruškom

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    posypeme syrom a pečieme pri 200°C 20-30 min. prvých 10 min pod alobalom a potom odkryté

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do zlatista a chrumkava

    Zapekaná cestovina (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
Zapekané cestoviny máme radi, robím z rôznych.
ola111
Mám rada takéto cestovinky a ešte keď sú do chrumkava,mňam.
vodnarka1980
akurát teraz ich skušam podla tvojho receptu ale tvoje vyzeraju mnamkovo dufam sa mi podaria.Super recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia