Zapekaná cestovina (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cestovinu si dáme variť a medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku. Maslo rospustíme a pridáme múku
  2. zmiešame spolu s maslom a pridáme pretlačený cesnak
  3. zalejeme mliekom, pridáme vegetu a smotanu, a miešame kým omáčka vrie a hustne, odstavíme a necháme vychladnúť,,,,venujeme sa cestovine, ktorú po uvarení scedíme a dáme do pekáča
  4. pridáme nakrájanú šunku a zeleninu
  5. do teplej omáčky vmiešame vajcia
  6. vylejeme na pripravenú cestovinu a premiešame
  7. poukladáme na polovice prekrojené cherry paradajky hore bruškom
  8. posypeme syrom a pečieme pri 200°C 20-30 min. prvých 10 min pod alobalom a potom odkryté
  9. do zlatista a chrumkava