Zapekaná cestovina (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.
8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Cestovinu si dáme variť a medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku. Maslo rospustíme a pridáme múku
- zmiešame spolu s maslom a pridáme pretlačený cesnak
- zalejeme mliekom, pridáme vegetu a smotanu, a miešame kým omáčka vrie a hustne, odstavíme a necháme vychladnúť,,,,venujeme sa cestovine, ktorú po uvarení scedíme a dáme do pekáča
- pridáme nakrájanú šunku a zeleninu
- do teplej omáčky vmiešame vajcia
- vylejeme na pripravenú cestovinu a premiešame
- poukladáme na polovice prekrojené cherry paradajky hore bruškom
- posypeme syrom a pečieme pri 200°C 20-30 min. prvých 10 min pod alobalom a potom odkryté
- do zlatista a chrumkava