Zapekaná brokolica

orchidea - fotkaorchidea, 5. februára 2012
Zapekaná brokolica
Foto: orchidea

Odborníci radia brokolicu medzi jednu z najzdravších druhov zeleniny vôbec. Obsahuje okrem vitamínu C aj veľké množstvo draslíka, železa a kyseliny listovej, vitamín E. To všetko som sa samozrejme dočítala... U mňa je to jedna z najobľúbenejších zelenín, rada ju pripravujem a skúšam nové recepty. Tu je jeden z nich.

Suroviny

500 g
500 ml
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr som brokolicu uvarila v parnom hrnci, samozrejme môžete aj klasicky vo vode.

  2. 2

    Zmiešala som smotanu s vajíčkami, syrom (akýkoľvek chcete v črievku), vegetou, provensálskym korením, soľou a cesnakom.

  3. 3

    Zapekaciu misku som vytrela trochou oleja, uložila som ružičky brokolice a zaliala smotanovo-syrovou zmesou.

  4. 4

    Vložila som misu do vyhriatej rúry a piekla pri 180 stupňoch asi 15-20 minút. Potom som brokolicu obložila plátkami masla a dala zapiecť ešte na 5 minút.

    Zapekaná brokolica - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: