Foto: orchidea
Odborníci radia brokolicu medzi jednu z najzdravších druhov zeleniny vôbec. Obsahuje okrem vitamínu C aj veľké množstvo draslíka, železa a kyseliny listovej, vitamín E. Zobraziť celý popisOdborníci radia brokolicu medzi jednu z najzdravších druhov zeleniny vôbec. Obsahuje okrem vitamínu C aj veľké množstvo draslíka, železa a kyseliny listovej, vitamín E. To všetko som sa samozrejme dočítala... U mňa je to jedna z najobľúbenejších zelenín, rada ju pripravujem a skúšam nové recepty. Tu je jeden z nich.
Postup
-
1
Najskôr som brokolicu uvarila v parnom hrnci, samozrejme môžete aj klasicky vo vode.
- 2
Zmiešala som smotanu s vajíčkami, syrom (akýkoľvek chcete v črievku), vegetou, provensálskym korením, soľou a cesnakom.
- 3
Zapekaciu misku som vytrela trochou oleja, uložila som ružičky brokolice a zaliala smotanovo-syrovou zmesou.
- 4
Vložila som misu do vyhriatej rúry a piekla pri 180 stupňoch asi 15-20 minút. Potom som brokolicu obložila plátkami masla a dala zapiecť ešte na 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu