Zapečený bryndzový chlebík so slaninkovou penou

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 5. apríla 2016
Zapečený bryndzový chlebík so slaninkovou penou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 krajce
160 g
1 viazanička
1 viazanička
10 ml
100 g
200 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Odkrojíme krajec chleba a z neho vykrojíme ľubovoľný tvar. Opečieme z oboch strán. Bryndzu ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, jarnou cibuľkou a dobre premiešame.

  2. 2

    Hmotu natrieme na chlieb a zapečieme. Podávame s nakrájanou jarnou cibuľkou a najemno nakrájanou reďkovkou. Údenú slaninu nakrájame na kocky a opečieme dozlata. Opečenú slaninu vložíme do vývaru, pridáme lecitín a ponorným mixérom vyšľaháme na penu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia