Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

- Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak a najemnučko pokrájanú cibuľu. Pridáme drvené paradajky, okoreníme a osolíme. Nakoniec pridáme posekanú bazalku.

- Kolieska baklažánu opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Mali by byť dostatočne prepečené, aby sa uzatvorili. Na záver ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

- Na grilované kolieska baklažánu naukladáme nakrájanú rajčinu. Každú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom a na vrch položíme koliesko mozarelly. Zapekáme, kým sa mozarella neroztečie. Potom navrstvíme všetky tri kôpky na seba, a na záver pridáme rajčinovú omáčku. Dozdobíme bazalkou.

|