Zapečené rezne

Autor receptu: letisia

Postup

  1. Bravčové rezne uviedla ako všeobecnú surovinu, je jedno či to bude krkovička, pliecko, stehno, všetko sa hodí. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na plátky.
  2. Na hlbší plech si dáme alobal, tak aby sme ním potom prekryli už naložený plech. Ukladáme suroviny od kraja ako harmoniku (po výške) po celej šírke plechu, teda v radoch. Začneme zemiakmi, potom cibuľa, mäso (viac kusov vedľa seba), slanina a znovu zemiaky, cibuľa, mäso, slanina, až kým neprídeme na druhú stranu plechu.
  3. Všetko polejeme šľahačkovou smotanou, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Asi po hodine odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.