Zapečené mäso so šampiňónmi
Autor receptu: chopin
4 porcie |
120 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr
dobre vymastíme celý posypeme nadrobno posekanú cibulu a jednú plechovku
šampionov.
- Na takto pripravený plech ukladáme rezne, ktoré sme predtým vyklepali,
nasolili, okorenili a namáčali najskôr v strúhanke a potom vo vajci. Takto obalené rezne
prudko opečieme z obidvoch strán. Na horúcom oleji aby chytili kôrku. 2 minúty a
potom ich ukládame na pripravený plech.
- Ukládame ich rovnomerne vedľa seba a
zalejeme vývarom a z polievky. Pečieme v rúre asi 1 hodinu a v polovici rezne obrátime a
znovu podlejeme. Sú vhodné z hranolkami, z ryžov alebo aj s chlebom a zeleninou oblohou.
|