Zapečené mäso so šampiňónmi

Autor receptu: chopin

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr dobre vymastíme celý posypeme nadrobno posekanú cibulu a jednú plechovku šampionov.
  2. Na takto pripravený plech ukladáme rezne, ktoré sme predtým vyklepali, nasolili, okorenili a namáčali najskôr v strúhanke a potom vo vajci. Takto obalené rezne prudko opečieme z obidvoch strán. Na horúcom oleji aby chytili kôrku. 2 minúty a potom ich ukládame na pripravený plech.
  3. Ukládame ich rovnomerne vedľa seba a zalejeme vývarom a z polievky. Pečieme v rúre asi 1 hodinu a v polovici rezne obrátime a znovu podlejeme. Sú vhodné z hranolkami, z ryžov alebo aj s chlebom a zeleninou oblohou.