Foto: maggi
Komerčný recept
Suroviny
400 g |
|
2 ks (alebo vykostených stehenných rezňov) |
|
podľa potreby |
|
Na omáčku: | |
200 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
V horúcej osolenej vode uvarte cestoviny na skus (al dente). Sceďte a premiešajte ich s trochou oleja alebo prepusteným maslom. Mäso nakrájané na rezančeky osoľte, okoreňte a orestujte vo väčšom hrnci. Orestované mäso vyberte a preložte do zapekacej misy.
- 2
Do rovnakého hrnca prilejte 2 polievkové lyžice oleja, zaprášte múkou a krátko orestujte. Prilejte vodu, rozšľahajte a priveďte do varu. Pridajte kocku karpatského číreho bujónu a varte asi ešte 10 minút. Nakoniec v omáčke rozpusťte syr nakrájaný na drobné kocôčky, zjemnite smotanou a vmiešajte vajcia.
- 3
Hotovou omáčkou zalejte kuracie mäso v pekáčiku spolu s cestovinami. Pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu