Komerčný recept
Suroviny
| 400 g |
|
| 2 ks (alebo vykostených stehenných rezňov) |
|
| podľa potreby |
|
| Na omáčku: | |
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 100 ml |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 kocka |
|
Postup
-
1
V horúcej osolenej vode uvarte cestoviny na skus (al dente). Sceďte a premiešajte ich s trochou oleja alebo prepusteným maslom. Mäso nakrájané na rezančeky osoľte, okoreňte a orestujte vo väčšom hrnci. Orestované mäso vyberte a preložte do zapekacej misy.
- 2
Do rovnakého hrnca prilejte 2 polievkové lyžice oleja, zaprášte múkou a krátko orestujte. Prilejte vodu, rozšľahajte a priveďte do varu. Pridajte kocku karpatského číreho bujónu a varte asi ešte 10 minút. Nakoniec v omáčke rozpusťte syr nakrájaný na drobné kocôčky, zjemnite smotanou a vmiešajte vajcia.
- 3
Hotovou omáčkou zalejte kuracie mäso v pekáčiku spolu s cestovinami. Pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu