Zapečené bylinkové vajíčka

Autor receptu: sandra

Postup

  1. Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek (vňať, estragón a bazalka), horčicu, syr, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Touto zmesou naplníme bielky. Poukladáme ich do zapekacej misy.
  2. Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustíme na slabom plameni a vmiešame doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dáme kl tejto zmesi.
  3. Zapekáme pri teplote 200 o C asi 10 minút. Zapečené vajíčka servírujeme teplé a ozdobené čerstvými bylinkami. Môžeme k nim podávať čerstvo opečené hrianky alebo celozrnný tmavý chlieb.