Zapečené bylinkové vajíčka
Autor receptu: sandra
Postup- Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme
žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu
pokrájaných byliniek (vňať, estragón a bazalka), horčicu, syr, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Touto zmesou naplníme
bielky. Poukladáme ich do zapekacej misy.
- Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustíme na slabom plameni a vmiešame doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dáme kl tejto zmesi.
- Zapekáme pri teplote 200 o C asi 10 minút. Zapečené vajíčka servírujeme teplé a ozdobené čerstvými bylinkami. Môžeme k nim podávať čerstvo opečené hrianky alebo celozrnný tmavý chlieb.
|