Zapečené bylinkové vajíčka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek, horčicu, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Touto zmesou naplníme bielky a poukladáme ich do zapekacej misy.
  2. Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustíme na slabom plameni a vmiešame doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dáme kl tejto zmesi. Zapečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia asi 10 minút.
  3. Podávame teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a s čerstvo opečenými hriankami.