Zapečená mrkva s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V nedeľu som si z vychádzky priniesla domov košík medvedieho cesnaku . Ponúkam vám recept . Tento recept som našla nalepený v mojej staručkej písanke.

30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mrkvu som si očistila , umyla . Nakrájala som ju na kúsky dlhé asi 5 cm , pozdĺžne som ju prekrojila na 3 časti.
  2. Medvedí cesnak som umyla usušila .
  3. Do misky som vajíčka , 75 ml kyslej smotany ,soľ , korenie , karí a kmín.
  4. Metličkou som to dobre rozmiešala.Zapekaciu misu som dobre vymastila , poukladala som medvedí cesnak , na to som vejárovite , aspoň som sa snažila , uložila nakrájanú mrkvu a zaliala som ju rozšľahanými vajíčkami.
  5. Piekla som ju na 180 stupňoch asi 30 minút. Pre tých , ktorí sa nezaobídu bez mäsa , sa môže pridať nakrájaná šunka. A kto nemá doma medvedí cesnak , mäže ho nahradiť mladou cibuľkou.