Zapečena mäsová misa

Autor receptu: alessino

Vlastný recept podľa spôsobu čo ladnička dala.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. všetky suroviny závisia od počtu ľudí. zemiaky očistiť, na plátky a rozdeliť na dve rovnaké časti. mäso nakrájať na plátky, osoliť. a naklepať. Stehná umyť. a osoliť, prípadne okoreniť. zeleninu nakrájať. maslo na 5 plátkov.
  2. Do jenskej misy: 1. maslo 2. polovica zemiakov 3. bravčové plátky, osolené a. okorenené podľa chuti. prípadne červená paprika. 4. zelenina, maslo 5. druhá polovica zemiakov 6. stehná kuracie
  3. Do 200 stupňovej rúry dať zapiecť. Pred dopečením dať vrch preč kvôli kôrke.