Zapečená ciabatta s jablkom a modrým syrom

Autor receptu: nazarboncuk

V poslednej dobe mi zachutili syry s modrou plesňou. Hlavne gorgonzola dolce. Nie je tak výrazná ako napr. Niva (brr) a má jemnú konzistenciu. Na tomto pečive s jablkom je neprekonateľná. Mňam!

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V rúre zapneme gril na strednú teplotu. Jabĺko aj so šupkou nastrúhame nahrubo, prípadne nakrájame na tenké plátky, dáme do misky a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Pridáme nadrobený syr, ochutím mletým čiernym korením a premiešame. Ciabattu alebo bagetu (môže byť aj deň dva staré) pozdlžne rozkrojíme a dáme na pár sekúnd pod gril, len aby trocha schrumkavel. Potrieme rozkrojeným strúčikom cesnaku a navrch naložíme jablká so syrom. Môžeme ešte pridať plátok syra Brie (ten zbožňujem!)
  2. Vložíme do rúry pod gril, ale najskôr na spodné mriežky a pečieme asi 5-10 minút, jablká by mali trochu zmäknúť a syr sa roztopiť. Na záver preložíme ešte na chvílu vyššie pod gril a necháme zapiecť do zlata.
  3. Podávame teplé so zeleným šalátom.