Foto: ancicka
Pôvodne som chcela urobiť roládu,Ale po upečení som plat hned nestočila do rolky,tak som to takto vymyslela.Naši si ho veľmi pochvaľovali,lebo to bolo zasa Zobraziť celý popisPôvodne som chcela urobiť roládu,Ale po upečení som plat hned nestočila do rolky,tak som to takto vymyslela.Naši si ho veľmi pochvaľovali,lebo to bolo zasa niečo nové,iné.Len sa tak po ňom zaprášilo.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
6 ks celé |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
2,5 PL |
|
1 čl |
|
Plnka: | |
2 dl |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby 150 g |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľahám,pridám práškový cukor,poriadne do tuha ešte dobré vyšľaham.Pridám žltky,zľahka zašľahám.
-
2
Múku preosejem s kakaom,a sodou,
-
3
pridám k vyšľahaným vajíčkom a na najmenšom stupni som zamiešala.Vyliala som na veľký plech na papier a upiekla.
-
4
Z mlieka,múky a žltka so uvarila hustú kašu.Po uvarení nechám za občasného miešania vychladnúť.Maslo vyšľahám a zmiešam s vychladnutým krémom.Rozdelím na polovicu.Do jednej polovice pridám vanilkový cukor,zamiešam.Do druhej pridám 4 PL pr.cukor a 2 PL kakao.Dobré vymiešam.
-
5
Cesto som si rozkrojila na tri časti.
-
6
Jednú časť si odložím bokom a na dve natriem najsamprv svetlu plnku a na to tmavú.Jednú časť položím na druhu a na to tretí plat
-
7
Vrch polejem čokoládovou polevou.Nechám na studenom mieste stuhnúť a prekrojím na polovicu a potom som pokrájala na rezy.
-
8
Dobrú chuť!
Ten biely krem je vlastne takmer bez cukru. Druhy je s cukrom, lebo je tam kakao. Ukladam do KK.
@marienka44 ,tá dvojfarebná je z tmavej a bielej čokolády. Hned na tmavú som striekala bielu.
... a dobrý nápad spraviť aj ako rezy, máš ich krásne :-)
pretože je VÝBORNÝ!!!! :D mnáááááááám, odporúčam, vyšiel super a tie plnky, mnamky.... rýchlo som ho urobila a rýchlo sme ho aj zjedli.. :D