Foto: Ancicka
Určite ju každý pozná, je výborná, lahodná. Raz mi kamáratka povedala keď ju vyskúšala, že do dvierok na chladničke treba nabiť 200-ku klinec, lebo po Zobraziť celý popisUrčite ju každý pozná, je výborná, lahodná. Raz mi kamáratka povedala keď ju vyskúšala, že do dvierok na chladničke treba nabiť 200-ku klinec, lebo po nej len tak zaprášilo, ani nevedela kedy zmizla z chladničky, keď ju urobila.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň pridávame kryštálový cukor. Poriadne do tuha vyšľaháme a po jednom zašľahávame žĺtky. Nakoniec pridáme zmiešanú múku, kakao a sódu bikarbónu a zľahka dobre zamiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200 °C po dobu asi 10 minút.
- 2
Na upečené cesto si položíme navlhčenú utierku a cesto prevrátime na pracovnú dosku. Z cesta stiahneme papier na pečenie a s utierkou stočíme do rolky. Rolku necháme asi 10 minút na chladnom mieste vychladiť a potom môžme cesto roztočiť.
- 3
Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Pri izbovej teplote za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a zašľaháme ho postupne do kaše a vyšľaháme na hladký krém.
- 4
Krém rozdelíme na polovicu do dvoch misiek. Do jednej pridáme vanilkový cukor, zašľaháme. Do druhej pridáme 4 PL práškového cukru a kakao a dobre zašľaháme.
- 5
Na roztočený plat najprv natrieme svetlú plnku a na ňu natrieme tmavú. Stočíme do rolády a dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín. Potom polejeme čokoládovou polevou a keď poleva stuhne pokrájame.
Tiež kakaová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu