Zamatová roláda

ancicka - fotkaAncicka, 2. januára 2019 20:46
Ďalšie recepty »
Zamatová roládaFoto: Ancicka

Určite ju každý pozná, je výborná, lahodná. Raz mi kamáratka povedala keď ju vyskúšala, že do dvierok na chladničke treba nabiť 200-ku klinec, lebo po nej len tak zaprášilo, ani nevedela kedy zmizla z chladničky, keď ju urobila.

28
porcií
50 min
príprava
10-12 min
na 200 °C

Suroviny

6 ks
5 PL kopcovité
1 PL
2,5 PL
1 ČL
Plnka:
2 dl
1 ks
3 PL
250 g
2 bal.
4 PL
2 PL
Navrch:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň pridávame kryštálový cukor. Poriadne do tuha vyšľaháme a po jednom zašľahávame žĺtky. Nakoniec pridáme zmiešanú múku, kakao a sódu bikarbónu a zľahka dobre zamiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200 °C po dobu asi 10 minút.

  2. 2

    Na upečené cesto si položíme navlhčenú utierku a cesto prevrátime na pracovnú dosku. Z cesta stiahneme papier na pečenie a s utierkou stočíme do rolky. Rolku necháme asi 10 minút na chladnom mieste vychladiť a potom môžme cesto roztočiť.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Pri izbovej teplote za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a zašľaháme ho postupne do kaše a vyšľaháme na hladký krém.

  4. 4

    Krém rozdelíme na polovicu do dvoch misiek. Do jednej pridáme vanilkový cukor, zašľaháme. Do druhej pridáme 4 PL práškového cukru a kakao a dobre zašľaháme.

  5. 5

    Na roztočený plat najprv natrieme svetlú plnku a na ňu natrieme tmavú. Stočíme do rolády a dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín. Potom polejeme čokoládovou polevou a keď poleva stuhne pokrájame.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist