Kakaová roláda

Zamatová roláda (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame a vždy chutí.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a vyšľaháme do tuha.
  2. Pridáme žĺtky, zašľaháme ich.
  3. Preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou, pridáme do zmesi a na malých otáčkach spolu premiešame.
  4. Cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 7 minút. Môj plech má rozmer 33x33 cm. Po upečení necháme plát vychladnúť na papieri, ale nie na horúcom plechu. Plát som nestáčala do utierky.
  5. Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme puding. Po odstavení ho občas premiešame. Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým pudingom. Krém rozdelíme na dve časti. Do prvej zamiešame vanilkový cukor a do druhej zamiešame 4 PL práškového cukru a 2 PL kakaa.
  6. Cesto je tenké, ohybné, stiahneme z neho papier, najprv natrieme bielu plnku a na ňu tmavú.
  7. Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky.
  8. Po stuhnutí pokrájame teplým nožom.