Zaľúbený tekvicový prívarok

vikulqa - fotkavikulqa, 30. októbra 2014
Zaľúbený tekvicový prívarok
Foto: vikulqa

Obedííík pre moju polovičku :P

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks pretlačený
2 ks
1 ČL
2 PL
250-500 ml
2 PL
1 ČL
podľa chuti
podľa porcií




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, postrúhame. Na dorbno nakrájanú cibuľku opražíme dozlatista, pridáme k nej postrúhanú tekvicu a dusíme. Pripravíme si zmes zo smotany na šľahanie a múky. Keď je tekvica hotová pridáme zmes a necháme ju prejsť varom. Sem tam premiešame a na konci dochutíme soľou, octom, cukrom, cesnakom a po odstavení aj kôprom. Kým sa prívarok varil urobila som si na panvici vajíčko v tvare srdiečka :P Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia