Zákusok Cherry dáma

ingova - fotkaingova, 7. marca 2016
Zákusok Cherry dáma
Foto: ingova

Je úžasný. Robila som ho manželovi na 60 narodeniny. Je bezlepkový, ale zato veľmi chutný. Ani som ho vtedy nestihla odfotiť. Nakoniec sa podarila Zobraziť celý popisJe úžasný. Robila som ho manželovi na 60 narodeniny. Je bezlepkový, ale zato veľmi chutný. Ani som ho vtedy nestihla odfotiť. Nakoniec sa podarila fotka až na druhý krát. Postup som zabudla pofotiť.

10
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
100 g
150 g
100 g
4 ks
8 ks
Krém:
4 ks
2 šálky
2 PL
1 PL
1/2 šálky
1 ks
2 PL
250 g
Vrch:
200 g
100 g
25 g
25 ml
1 PL
Ostatné:
2 PL
400 g (veľký kompót)
2 PL
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Bielky vyšlaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Ked je hmota tuhá a lesklá, pridáme žltky - stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle a jemne Premiešame.

  2. 2

    Cesto je veľmi krehké, takže ho nedávajte na veľký plech. Mne sa potom veľmi trhalo, kedže tam nie je múka. Cesto navrstvíme do dvoch rovnakých stredných plechov, ktoré sme vystlali pečiacim papierom a pečieme na 170 stupňov cca 20 minut. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  3. 3

    Žltky, cukor, pudingový prášok a múku zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. Ostatné mlieko privedieme k varu, pridáme zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

  4. 4

    Maslo vyšlaháme do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšlaháme na hladký krém. Na záver pridáme citrónovú šťavu a likér.

  5. 5

    Táto želatina musí byť hustá, nesmie byť riedka lebo bude vytekať. Ja som to robila z kompótu takže somšťavu dala miesto vody. Treba to robiť odhadom. Takto: z mrazených višní : Višne dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustit. Pridáme citronovú šťavu a premiešame. V miske vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k višniam. Privedieme k varu a stiahneme z ohňa. Želatinu rozpustíme v 2 PL vody, pridáme k višniam a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

  6. 6

    Želatinu rozpustíme vo vode a citrónovej šťave. Keď želatina nabobtná, želatinu ohrejeme na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Smotanu a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetko zmiešame.

  7. 7

    Na jeden upečený plát cesta navrstvíme višňovú hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozotrieme polevu z bielej čokolády a ozdobíme čokoládou , višnou a pod.


Diskusia k receptu

jack
Nádhera.Také "džaby"máme radi.Určite vyskúšam.To slovo "džaba"neberte v zlom.Ja takto volám krémové koláče.ukladám.
1x ingova
frezia
Ten musi byt fantasticky, ten mak je tam nepomlety? Vidim tam akesi bodky, tak asi nie.
tiginko
všetka česť tejto krásnej dáme :-)
Ukladám si recept na vyskúšanie, určite za to stojí
danielas
Luxusný! :-) Vyskúšam. Poprosím @ingova odpoveď na tri otázky: 1 Čo povieš, celé cesto na veľký plech a po upečení napoly? Neviem si vybaviť stredný plech. Asi taký ani nemám :-( 2. aj mne sa vidí ten mak nemletý, prosím upresni 3.nechcú mi doma so želatínou. Myslíš, by som ju mohla nahradiť tým škrobom v násobnej dávke s rovnakým efektom? Alebo niečím iným? Poteším sa returnu.
haji
A jsme zase tam - kombinace mák, višně, krémík. Jasná zpráva - ukládám si a děkuji za krásný receptík!!
szupolka
Nadherný! Už teraz hladam inšpiraciu na našu majovú oslavu a tu som ju našla. Ukladam do KK, pridavam 5* Vďaka za super recept! Iste vyskušam.
1x ingova
sracz
Pôsobivé, voňavé, chutné, viac ako *****_ové dielo, milá @ingova a som presvedčený, že Tvoja životná opora túto "Cherry lady" ocenil, ako sa patrí! ... ja by som veru neváhal a oceňoval, hodnotil a chválil až hen ku Pijave!
1x ingova
dzejsik
Vyzerá úplne luxusne, mak a višne milujem! :) Kokosová múka sa myslí doslova múka alebo strúhaný kokos? Podľa foto sa mi zdá ako by tam bol strúhaný, ale nechcem to popliesť. :) 5* KK
1x ingova
kukulienka71
ten - či skôr tá je krásna! o chuti vôbec nepochybujem. Vyjadrujem svoj obdiv k tvojej šikovnosti.
ingova
@Frezia (7.3.2016 17:53)

To je jedno, ja som raz dala aj pomletý a raz nepomletý.
ingova
@Danielas (7.3.2016 19:13)
Ja som robila na normálny plech , ale to bolo dosť tenké a zle sa s tým robí, tak som rozmýšlala že nabudúce dám a o dve vajíčka viac a samozrejme k tomu všetky indegriencie, toho krému je totiž dosť, takže si myslím keď prekrojíš cesto budeš mať veľa krému. Mak je nezomletý , robila som aj zomletý, mne sa viac páči nezomletý. A tú želatinu v tom koláči vôbec nebude vadiť, to nebudú vôbec cítit, ako keď máš navrchu koláča. Neboj sa toho je výborný. Raz to skús a uvidíš.
ingova
@Dzejsik (7.3.2016 21:52)

Kokosová múčka normálna strúhaná ako ju roky poznáme.
ingova
Ďakujem všetkým za krásne slová k môjmu koláčiku, som veľmi rada že sa vám páči, a treba ho vyskúšať, hoc je veľmi pracný ale aký je pekný taký je dobrý a ešte aj zdravší keďže je bez múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia