Foto: ingova
Je úžasný. Robila som ho manželovi na 60 narodeniny. Je bezlepkový, ale zato veľmi chutný. Ani som ho vtedy nestihla odfotiť. Nakoniec sa podarila Zobraziť celý popisJe úžasný. Robila som ho manželovi na 60 narodeniny. Je bezlepkový, ale zato veľmi chutný. Ani som ho vtedy nestihla odfotiť. Nakoniec sa podarila fotka až na druhý krát. Postup som zabudla pofotiť.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
8 ks |
|
Krém: | |
4 ks |
|
2 šálky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 šálky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
250 g |
|
Vrch: | |
200 g |
|
100 g |
|
25 g |
|
25 ml |
|
1 PL |
|
Ostatné: | |
2 PL |
|
400 g (veľký kompót) |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Bielky vyšlaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Ked je hmota tuhá a lesklá, pridáme žltky - stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle a jemne Premiešame.
- 2
Cesto je veľmi krehké, takže ho nedávajte na veľký plech. Mne sa potom veľmi trhalo, kedže tam nie je múka. Cesto navrstvíme do dvoch rovnakých stredných plechov, ktoré sme vystlali pečiacim papierom a pečieme na 170 stupňov cca 20 minut. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 3
Žltky, cukor, pudingový prášok a múku zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. Ostatné mlieko privedieme k varu, pridáme zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- 4
Maslo vyšlaháme do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšlaháme na hladký krém. Na záver pridáme citrónovú šťavu a likér.
- 5
Táto želatina musí byť hustá, nesmie byť riedka lebo bude vytekať. Ja som to robila z kompótu takže somšťavu dala miesto vody. Treba to robiť odhadom. Takto: z mrazených višní : Višne dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustit. Pridáme citronovú šťavu a premiešame. V miske vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k višniam. Privedieme k varu a stiahneme z ohňa. Želatinu rozpustíme v 2 PL vody, pridáme k višniam a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
- 6
Želatinu rozpustíme vo vode a citrónovej šťave. Keď želatina nabobtná, želatinu ohrejeme na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Smotanu a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetko zmiešame.
- 7
Na jeden upečený plát cesta navrstvíme višňovú hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozotrieme polevu z bielej čokolády a ozdobíme čokoládou , višnou a pod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zabudla som, 5*****
Ukladám si recept na vyskúšanie, určite za to stojí
To je jedno, ja som raz dala aj pomletý a raz nepomletý.
viac sa mi páčil nepomletý
Ja som robila na normálny plech , ale to bolo dosť tenké a zle sa s tým robí, tak som rozmýšlala že nabudúce dám a o dve vajíčka viac a samozrejme k tomu všetky indegriencie, toho krému je totiž dosť, takže si myslím keď prekrojíš cesto budeš mať veľa krému. Mak je nezomletý , robila som aj zomletý, mne sa viac páči nezomletý. A tú želatinu v tom koláči vôbec nebude vadiť, to nebudú vôbec cítit, ako keď máš navrchu koláča. Neboj sa toho je výborný. Raz to skús a uvidíš.
Kokosová múčka normálna strúhaná ako ju roky poznáme.
nepomletý mak
Nádherný a určitě i skvělý zákusek!! 5* :-)