Zákusok Cherry dáma

Autor receptu: ingova

Je úžasný. Robila som ho manželovi na 60 narodeniny. Je bezlepkový, ale zato veľmi chutný. Ani som ho vtedy nestihla odfotiť. Nakoniec sa podarila fotka až na druhý krát. Postup som zabudla pofotiť.

10
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Bielky vyšlaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Ked je hmota tuhá a lesklá, pridáme žltky - stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle a jemne Premiešame.
  2. Cesto je veľmi krehké, takže ho nedávajte na veľký plech. Mne sa potom veľmi trhalo, kedže tam nie je múka. Cesto navrstvíme do dvoch rovnakých stredných plechov, ktoré sme vystlali pečiacim papierom a pečieme na 170 stupňov cca 20 minut. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Žltky, cukor, pudingový prášok a múku zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. Ostatné mlieko privedieme k varu, pridáme zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšlaháme do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšlaháme na hladký krém. Na záver pridáme citrónovú šťavu a likér.
  5. Táto želatina musí byť hustá, nesmie byť riedka lebo bude vytekať. Ja som to robila z kompótu takže somšťavu dala miesto vody. Treba to robiť odhadom. Takto: z mrazených višní : Višne dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustit. Pridáme citronovú šťavu a premiešame. V miske vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k višniam. Privedieme k varu a stiahneme z ohňa. Želatinu rozpustíme v 2 PL vody, pridáme k višniam a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
  6. Želatinu rozpustíme vo vode a citrónovej šťave. Keď želatina nabobtná, želatinu ohrejeme na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Smotanu a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetko zmiešame.
  7. Na jeden upečený plát cesta navrstvíme višňovú hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozotrieme polevu z bielej čokolády a ozdobíme čokoládou , višnou a pod.