Zajačia restovaná pečeň na zázvore fotorecept

tinca - fotkatinca, 1. júna 2010
Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept)
Foto: tinca

Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký svoj recept a celkom sa vydaril. Veľká škoda, že Zobraziť celý popisZajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký svoj recept a celkom sa vydaril. Veľká škoda, že sa dá veľmi ťažko zohnať, ale tí čo chováte zajačiky môžete vyskúšať.

2-3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 dcl
Zázvorová pasta:
kúsok /5 cm/
1 kl
1/2 kl
1/2 kl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, pečienku umyjeme a necháme stiecť. Potom ju mierne posolíme, a okoreníme korením 4 farby z oboch strán. Medzitým si pripravíme zázvorovú pastu z uvedených ingrediencií.

    Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V ďalšom kroku pečienku z jednej strany poprášime hladkou múkou najlepšie cez malé sítko. Otočíme a na druhú stranu lyžičkou nanesieme zázvorovú pastu, popritláčame a tesne pred restovaním tiež poprášime hladkou múkou. Rozohrejeme si arašidový olej /môže byť aj stolový/,ja som ho chcela vyskúšať,janka z varechy poradila, že sa neprepaľuje a hodí sa na praženie a má výbornú chuť. Pečienky restujeme najprv z tej strany kde je len múka a potom z druhej strany. Treba dať pozor, vyberať širšou lopatkou, aby nám vytvorená krusta neodpadla.

    Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec som si na ozdobu vypražila krúžky cibule, ktoré som predtým obalila v hladkej múke. Podávame s tatarskou omáčkou a hranolkami, alebo zemiakmi inak upravenými. Rada NAVYŠE: môžeme to urobiť aj v rúre, len treba dať pozor na čas, aby nám pečienka nestvrdla.

    Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

honestka
A vies, ze som si dokazala vybavit jej chut pri tomto recepte. Tatko pestoval vela zajackov, bol to nas zdroj masa ked sme vyrastlai, lebo ine maso okrem zabijacky bolo kupovane len na nedelny obed...
Pecienka mala taku jemnu chut a neda sa k nej prirovnat ani kuracia. A obrusok je prekrasny. Teraz ma tvoje recpety budu lakat aj touto tvojou sikovnostou. Vysivas aj teraz, ked si spomenula ze si na PN? pozdravujem!
tinca
@honestka hlavne,že tá zajačia sa tak nerozprple /ten výraz použila čistinka/ako kuracia,len je u nás nedostatková. Nevyšívam,hoci by som mala čo mám rozrobenú bielu na bielom, to sa mi najviac páči, ale dosť polihujem stále som nie v poriadku zdravotne.
enerrgizer
zajačiu pečienku som jedol....ani neviem kedy a tá tvoja vyzerá perfektne. Asi idem niekde loviť zajaca...:-)))
tinca
P.S. @honestka prepáč to si mi ty poradila s tým arašidovým olejom nie @janka ,sa mi to domotalo. Ale má fakt dobrú chuť,díky.
sracz
Múdry a gramotný recept, Tinca! Podľa môjho gusta. Krásne foto. Mám bohaté skúsenosti s pečeňou všetkého druhu, ale so zajačou extra. Svojho času som na Furči choval každoročne do stovky králikov. A aj mne sa páčia Tvoje ručné práce - nádhera, cit a čistota; ako moja mamka! Opäť som na mäkko - nostalgia, ale nežná, ako pohladenia našich mamiek a babičiek všetkých stupňov!
tinca
@sraz Feri, ja ti viem brnknúť na tú správnu strunu, často nekonzumujem pečienku možno 2-3 x do roka,lebo nemôžem, ale aj v pekle sú raz hody. Ďakujem za pochvalu, ja som pedant na všetko a na ručné práce obzvlášť /to neber ako chválu/ . To,že som si ten recept vymyslela celkom sa chuťovo vydaril. Len škoda, že tej pečienky niet, musím sa poobzerať po niekom čo chová zajace. P.S.bratranec býva na Furči, ale v činžiaku on odišiel do Košíc ako vojak z povolania.
jody
@tinca , za pečienku by som si nechala koleno vŕtať, takže ti strašne strašne ďakujem za ďalší recept do mojej pečienkovej zbierky...
sracz
Tinca_tak to sme boli s Tvojim bratrancom susedia, možno aj kolegovia. Moja záhradka bola práve pod činžiakom na Furči a ešte stále je, aj keď už nie moja! Napíš mi, prosím bratrancove priezvisko!
tinca
@sratz Feri, ale on je mladšie vydanie, volá sa Erdélyi Dušan /49/. A ty si nebodaj bývalý vojak z povolania?