Záhorácká topinka
Autor receptu: keciloms
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je
rýchly,
chutný farebný a ceľkom zdravý.
6 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme dcl oleja necháme ho zohriať, pridáme celé čierne a nové korenie aby sa uvolnila vôňa, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do zlatista. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a upražíme ju do zlatova. Pridáme na kostičky nakrájané kuracie prsia a restujeme ich až je mäsko úplne biele.
- .Mäsko posypeme mletou červenou paprikou, čierným mletým korením a dvomi PL vegety, zamiešame a zalejeme 3dcl vriacej vody, za občasného miešania necháme podusiť asi 15 minút. Pridáme čínsku zeleninovú zmäs, šampiňóny, lahôdkovú kukuricu. Lečo rozmixujeme na omáčku , pridáme k mäsku a za občasného miešania necháme povariť 10 minút.
- Krajíčky chlebíka obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku do ktorého sme pridali troška mleka a opražíme na oleji z oboch strán do zlata. Topinku dáme na tanier na vrch dáme hotovú zmäs, ozdobíme kolieskami čerstvej cibule, červenej papriky a plátkami paradajky. Kto má rád môžeme mu na vrch pridať pár kvapiek ostrého kečupu. Podávame so zaváranými sladkokyslími uhorkami. Dobrú chuť!