Záhorácká topinka

Autor receptu: keciloms

Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly, chutný farebný a ceľkom zdravý.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme dcl oleja necháme ho zohriať, pridáme celé čierne a nové korenie aby sa uvolnila vôňa, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do zlatista. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a upražíme ju do zlatova. Pridáme na kostičky nakrájané kuracie prsia a restujeme ich až je mäsko úplne biele.
  2. .Mäsko posypeme mletou červenou paprikou, čierným mletým korením a dvomi PL vegety, zamiešame a zalejeme 3dcl vriacej vody, za občasného miešania necháme podusiť asi 15 minút. Pridáme čínsku zeleninovú zmäs, šampiňóny, lahôdkovú kukuricu. Lečo rozmixujeme na omáčku , pridáme k mäsku a za občasného miešania necháme povariť 10 minút.
  3. Krajíčky chlebíka obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku do ktorého sme pridali troška mleka a opražíme na oleji z oboch strán do zlata. Topinku dáme na tanier na vrch dáme hotovú zmäs, ozdobíme kolieskami čerstvej cibule, červenej papriky a plátkami paradajky. Kto má rád môžeme mu na vrch pridať pár kvapiek ostrého kečupu. Podávame so zaváranými sladkokyslími uhorkami. Dobrú chuť!