Vysmážané púpavové kvety fotorecept

eldina - fotkaeldina, 29. apríla 2012
Vysmážané púpavové kvety (fotorecept)
Foto: eldina

zdravá bleskofffka...:)

5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

p.p.
1 ks
p.p.
p.p.
štipka




Postup

  1. 1

    potrebujeme:

    Vysmážané púpavové kvety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    púpavové kvety nazbierať ráno,nakoľko sa neumývajú,tak aby boli omyté rosou.. zberáme so stonkou,aby sme ich mohli "zauzlovať"/ako na hornom obrázku/

  3. 3

    z vajca,múky,štipky PDP,štipky soli a mlieka si pripravíme hustejšie cestíčko.. ------ v ňom obaľujeme "zauzlované" púpavové kvety a vysmážame......

    Vysmážané púpavové kvety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vysmážanie trvá chvíľku..... púpavy necháme stiecť zo zbytočného oleja na papierovú utierku

    Vysmážané púpavové kvety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podávame s čímkoľvek..:) viem,že vysmážané /čokoľvek/nie je veľmi zdravé,ale pri púpave sa to snád dá prepáčiť..:) vskutku je to chutné

    Vysmážané púpavové kvety (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

adkas
ja odpadnem:))) tak toto by ma ani vo sne nenapadlo:)) , ze pupavu vyprazat... a ako to chuti?
vegetariankajana
no teda, aj ja odpadavam, ale prilezitostne vyskusam, ved ked sa mozu v palacinkovom ceste vyprazat kvety bazy, tak snad aj pupava...
zdezda
...to je nápad :))), ozaj a podbeľ by nebol chutnejší ?
martamm
Púpava síce nie je moc chutná, ale je zdraviu prospešná, ja by som ju však radžej pridala surovú do šalátu, ale iba preto, že vyprážané nejedávam
gubics
Zaujímavé, nikdy som to neskúšala,ale najbližšie keď budem v záhrade variť tak to vyskúšam, lebo tam mám more púpavy.
hanelore
výborný je aj vyprážaný bazový kvet, ale naposledy som ho jedla už veľmi veľmi veeeeľmi dávno
eldina
kočky,jasné,že sa to dá aj bez tých "uzlov"..:)
ale v recepte,z ktorého som to odmrkla to bolo tak,tak som uzlila..:)
chuťovo nič necítiť,decká hovorili,že je vrajtrochu horkastá,ale ja som si to nevšimla.
neviem si predstaviť,že tým kŕmim 4-člennú rodinu,ale ako zaujímavosť som to skúsila..:)
eldina
@zdezda veru neviem,či podbeľ chutí lepšie..:)doteraz som jedla len púpavové listy do šalátov,/aj v polievke nakrájané, namiesto petržlenovej vnate/a "med" púpavový robila.
ja som sa len teraz "na staré" kolená začala zaujímať o takéto veci,ved skús a informuj nás,každý nápad sa ráta..
nonna
Doteraz som vedela len o vyprážanom bazovom kvete, púpavy, ktorých mám v záhrade haldu a musím ich kántriť - dobrý spôsob upotrebenia. A asi aj interesantná chuť. Ukladám do KK.
haston
skutočne nezvyčajné, ale uirčite jedlé a vďaka krátkej dobe vyprážania aj pomerne zdravé. akurát že človek musí skoro ráno vstať, nazbierať a do 12-ej vyprážať, aby mal na jednu porciu dosť... :-)
evanaaa
Dnes som sedela na lavičke a pozerala na púpavu, ako ju ocikávajú psíci:), na okolí asi čistú nenájdem, ale asi by som ju nejedla aj tak. Vtej stonke je tá biela horká tekutina, kedysi sme si mysleli, že jedovatá, tak tú by som odtrhla pred úpravou kvetu.
eldina
@evanaaa práve som predvčerom čítala,že v Číne varia v chlapčenskom moči vajíčka,vraj kvôli imunite..:))
inak,v stonke je veľa zdravých látok..v podstate v celej púpave..
celka
Mám ráda všechno vyprážané a podle mých zkušeností to není
nezdravé pokud nesmažíme na přepáleném tuku a přebytečný tuk
odsajeme ubrouskem. Púpavu jsem ještě nesmažila ale vyzkouším to.
Je moc zdravá na zaživání a čištění organizmu.
eldina
@celka v tom vajíčkovom cestíčku to bolo do minúty /maximálne/ hotové,ved tam nebolo čo smažiť...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia