Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. septembra 2016
Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vynikajúca príloha, alebo chuťovka z kysnutého cesta ;-P

Suroviny

600 g
4-5 stručikov
4 ks čerstvá
3 PL
25 g čerstvé
175-200 ml
1 KL
1 PL
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Potrebujeme 4 väcsie kapie. Ja mam este zo svojej záhrady, no uz sa im blíži koniec :-) kedže sa počasie dost ochladilo. Papriky opečieme zakryté pokrievkou na oleji zo vsetkych stran, tak aby zmäkli a dali sa aj ošúpat. Po opečení ich ešte za tepla ošupeme. Nakoniec papriku vydličkou roztlačime-potrháme. Mixovat ani pomleť som ich nechcela, aby ostala paprika este pekne viditelna v ceste.

    Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiesame najprv muku s 1 vrchovatejšou PL soli. Nastruhame 4-5 strucikou cesnaku a znova premiesame s mukou. Nasledne dame papriku a aj tú dobre s mukou premiesame. Potom pridame 3 pl jogurt a drozdie, ktore sme rozmiesali cca 2 dl vody s 1 kl cukru. Kedže paprika bola pečená na oleji, do cesta zvlášt tuk davat netreba. Vypracujeme pomerne lepivé, polotuhé cesto, ktore este zlahka pomocou muky premiesime do bochníka. Poprášime mukou a nechame cca 1 h kysnut.

    Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnute cesto vyklopime na dobre pomučenu dosku a rozvalkame na hrubku 8-10 mm. Cesto je dost jemné, ale musí take byť. Po vyvalkaní ho pokrajame na lubovolne kusky a z oboch stran upecieme v dostatočnom množstve oleja. Po upečeni som ich vykladala na kuchynský papier, aby odsal tuk a kazdy kusok som po vybrati este trocha osolila.

    Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto je vyborne, mäkké, jemné a vôbec nie je mastne :-) Kápia a cesnak mu dodajú skvelú chut. Je to velmi chutne takto samotné, ale aj ako príloha k polievkam, alebo prívarku ;-)

    Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

rela
Takéto bezmesité jedlá mám rada. Skusím to upiecť v rúre - snáď to nebude vadiť.
haji
Krásná práce, určo výborná záležitost, ať už jako příloha a nebo soliter. Jsi šikulka a hlava otevřená - úžasná příchuť, taková pečená paprika!!
dr0b3c
kapiu netreba opekat na oleji, staci na suchej panvici pokial nezacne supka cerniet a potom ju treba tad do misky pod pokrievku a nechat sparit, potom pojde krasne osupat, potom pusti kapia aj vlastny olej kedze ho sama obsahuje dost, clovek usetri olej, iba taka mala pripomienka
sracz
Chutná to krása, @cesminaz nádherná! Vo veľkej obľube mám všetko, v čom je vôňa pečenej papriky bársakých druhov a farieb; na rozdiel od mojej lepšej prisahanej 1/2, ktorá uprednostňuje domácu údenú slaninu. Obdivujem Ťa a rád pripravím repete tohoto tvojeho ***** + > receptu aj v "novom svete"!
jack
Super receptík.Poznám to len s cesnakom,robila som ho ku kapustnici alebo gulášu.Ale tento je určite lepší,vylepšený kápiou.Určite skúsim,od teba sú zaručene dobré recepty.
siisa
Tá pečená paprika tomu musí dodať fantastickú chuť ! Parádny recept :) Si riadny výmyselník :)
havino
pečenú papriku mám veľmi rada, komplet grilovanú zeleninu, no ale do kysnutého cesta ju pridať, to by ma jakživ nenapadlo. Tak fotíš, nie že jednoducho, to nie, ale takým spôsobom, že sa to núka z taniera, rovno do ruky a okoštovať.
cesminaz
Dakujem pekne vsetkym za mile komentare :-) Som rada,ze recept zaujal a budem sa tesit,ak ho niektori vyskusaju ;-) @Dr0b3c dakujem za info :-) Viem,ze sa kapia da piect dokonca aj v rure,ale ja nemam proti trocha "extra" oleju nič proti :-) a ani cestu to nezaškodi.Takto ako bolo,bolo naozaj vyborne :-)
klukodvody
Jako každý Tvůj recept už je v k.k. a zase to vypadá skvěle. Díky a moc pozdravujeme.
zdenka1009
Ja som ťa, už veľakrát chválila, rada skúšam tvoju kuchyňu , sú to výborné pochúťky...vyskúšam aj tento rcp... 5***** aj v KK. :-)
bembo
Ja toto asi robiť nebudem,hoci by som si to dal,ale máš o do mňa veľkú pochvalu za tento krásny recept.skúsim ho niekomu z mojich známych posunúť,nech ho vyskúša,a nechám sa potom pozvať na koštovku.preto ukladám do mojej KK.pekný deň Ti prajem
nyja
@Cesminaz (1.10.2016 09:37)

Vyzerá to byť veľmi chutná vecička, Cesminka ! Pre nás starších ale už vyprážanie len výnimočne. Tak čo mysíš, môžem to skúsiť upiecť? Pýtam sa preto, lebo ty máš s týmto cestom skúsenosti. Ak skúsim, tak ti napíšem. :-)
Zatiaľ je v KK. Krásny víkend želám :-)
kecemis
Velmi chutne vyzerajuci recept. Rozmyslam pridat aj pecene jalapeno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia