Taka mediterianska varianta lososa v parmezanovom cesticku a cesnakovou aioli .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
lososa rozporcujeme na mensie casti ,ked sa nam chce poriadne skontrolujeme ( aj rukou) a s pinzetou povyberame kosticky. Lososa osusime a pokorenime cerstvym mletym korenin a posolime. Pripravime si tradicny trojobal do struhanky vmiesame struhany parmezan. Obalenu rybu a vyprazame na oleji do zlatista.
- 2
Aioli , do procesoru (mixera) dame struciky cesnaku 1 lyzicku soli a 2 zltka a poriadne premiesame. cez vrch pridavame pomali olivovy olej az sa na nam vytvori majoneza. Dame na misku a rucne vmiesame 2 lyzice citronovej stavy a lyzicu kremzskej horcice. Dame schladit do ladnicky
- 3
V nasom pripade losos bol servirovany s mladymi zemiakmi v supke farebnou zmesou rozlicnych salatovych listov ( endive, rocket,romain, radicchio ) v jednoduchom talianskom naleve s troskou paneskeho olivoveho oleja a kalamata olivami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie je to chyba ryb ale je to chyba lenivych kucharov, aj tato nasa ryba bola pracne odkostena ,vonku si nikdo nemoze dovolit aby sa ludia dusili na kostickach...