Vyprážaný losos s aioli
Autor receptu: 2010
Taka mediterianska varianta lososa v parmezanovom cesticku a cesnakovou aioli .
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- lososa rozporcujeme na mensie casti ,ked sa nam chce poriadne skontrolujeme ( aj rukou) a s pinzetou povyberame kosticky. Lososa osusime a pokorenime cerstvym mletym korenin a posolime. Pripravime si tradicny trojobal do struhanky vmiesame struhany parmezan. Obalenu rybu a vyprazame na oleji do zlatista.
- Aioli , do procesoru (mixera) dame struciky cesnaku 1 lyzicku soli a 2 zltka a poriadne premiesame. cez vrch pridavame pomali olivovy olej az sa na nam vytvori majoneza. Dame na misku a rucne vmiesame 2 lyzice citronovej stavy a lyzicu kremzskej horcice. Dame schladit do ladnicky
- V nasom pripade losos bol servirovany s mladymi zemiakmi v supke farebnou zmesou rozlicnych salatovych listov ( endive, rocket,romain, radicchio ) v jednoduchom talianskom naleve s troskou paneskeho olivoveho oleja a kalamata olivami.