Vyprážaný losos s aioli

Autor receptu: 2010

Taka mediterianska varianta lososa v parmezanovom cesticku a cesnakovou aioli .

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. lososa rozporcujeme na mensie casti ,ked sa nam chce poriadne skontrolujeme ( aj rukou) a s pinzetou povyberame kosticky. Lososa osusime a pokorenime cerstvym mletym korenin a posolime. Pripravime si tradicny trojobal do struhanky vmiesame struhany parmezan. Obalenu rybu a vyprazame na oleji do zlatista.
  2. Aioli , do procesoru (mixera) dame struciky cesnaku 1 lyzicku soli a 2 zltka a poriadne premiesame. cez vrch pridavame pomali olivovy olej az sa na nam vytvori majoneza. Dame na misku a rucne vmiesame 2 lyzice citronovej stavy a lyzicu kremzskej horcice. Dame schladit do ladnicky
  3. V nasom pripade losos bol servirovany s mladymi zemiakmi v supke farebnou zmesou rozlicnych salatovych listov ( endive, rocket,romain, radicchio ) v jednoduchom talianskom naleve s troskou paneskeho olivoveho oleja a kalamata olivami.