Vyprážaný karfiol (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Už som mala chuť na trochu zeleninky. Tak som spravila k obedu karfiol.
Postup
- Karfiol som umyla , asi desať minút som ho povarila v slanej vode
- Z vajíčok , múky a trošky mlieka som si zarobila cestíčko. Do jednej misky som si dala múku , do druhej strúhanku.
- Karfiol som osolila , obalila v hladkej múke , potom v cestíčku , nakoniec išiel do strúhanky.
- Zemiaky som ošúpala a dala variť so soľou. Pustila som sa do smaženia karfiolu.
- Vysmažené kúsky som položila na papierovú servítku , nech stečie prebytočný olej.
- Zo zvyšku cestíčka som upiekla dva pagáčiky.Uvarené zemiaky som scedila . Naservírovala som ich na tanier , pridala som karfiol a tatarskú omáčku.