Vyprážaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Už som mala chuť na trochu zeleninky. Tak som spravila k obedu karfiol.

Postup

  1. Karfiol som umyla , asi desať minút som ho povarila v slanej vode
  2. Z vajíčok , múky a trošky mlieka som si zarobila cestíčko. Do jednej misky som si dala múku , do druhej strúhanku.
  3. Karfiol som osolila , obalila v hladkej múke , potom v cestíčku , nakoniec išiel do strúhanky.
  4. Zemiaky som ošúpala a dala variť so soľou. Pustila som sa do smaženia karfiolu.
  5. Vysmažené kúsky som položila na papierovú servítku , nech stečie prebytočný olej.
  6. Zo zvyšku cestíčka som upiekla dva pagáčiky.Uvarené zemiaky som scedila . Naservírovala som ich na tanier , pridala som karfiol a tatarskú omáčku.