Vyprážaný kapor

Autor receptu: tinca

Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji. Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.
  2. Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html