Vyprážaný kapor
Autor receptu: tinca
Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji.
Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.
- Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html