Vyprážané šampiňóny
Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke
Autor receptu: novalim
Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny.* S našou poctivou chlebovou bezgluténovou
strúhankou budú chrumkavé a voňavé. Do cestíčka použite našu bezlepkovú múku Promix UNI. A obed je raz-dva na stole.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia metličkou rozšľaháme. Postupne do nich pridávame múku Promix UNI a miešame, až kým nevznikne hustejšie cestíčko.
- Očistené šampiňóny vcelku namáčame do cestíčka a potom hneď obaľujeme v bezlepkovej strúhanke.
- Vysmážame pomaly na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatova. Vysmažené necháme usušiť na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
- Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovými hranolčekmi. Ako dip môžeme pridať majonézu alebo kečup.