Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: oco

Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Olej zmiešame s paradajkovým pyré,paprikovou pomazánkou, prelisovaným cesnakom,mletou paprikou s citom pridáme štiplavú papriku.
  2. Zemiaky zmiešame s paradajkovo paprikovou zmesou osolíme a koreníme a dáme na plech.Pečieme vo vyhriatej rúre zakryté alobalom asi po 40 minutách odokryjeme pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna posypeme petržlenovou vňaťou a dopečieme.
  3. Kým sa zemiačky pečú,pripravíme si file .Rozmrazené,umyté a osušené ,posolíme a potrieme olejom.Necháme chvíľu odpočinúť zatiaľ si pripravíme strúhanku ,ktorú zmiešame s nastrúhanou kôrou z jedného dobre umytého citróna,alebo bio citróna a petržlenovou vňaťou /nešetriť/.File obalíme v múke v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.Vysmážame na rozohriatom oleji.