Vyprážané kura s mrkvovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Občas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím aspoň nejakým šalátom ozdravniť. Určite nič nové na svete, skôr inšpirácia pre začiatočníkov, novomanželky na rýchly obed, večeru. Môžete použiť celé kura alebo len prsia, ako ja dnes.

Postup

  1. Použila som kuracie prsia celé chladené s kožou. Mám dobrú skúsenosť, že je lepšie ich neodkostiť, neodkožiť, pri vyprážaní si zachovajú lepšiu chuť aj šťavnatosť, kto chce, si tú kožu potom odstráni. Zvyknem takto robiť aj celé kura. Mäso umyjeme, naporciujeme, nasolíme, pridáme tymián a necháme postáť, prebytočnú šťavu vylejeme. Nefotila som to, tu už vidno po naložení, pripravené na obaľovanie klasicky v trojobale - hladká múka, vajcia s pivom (alebo mliekom), strúhanka.
  2. Obalíme, otrasieme a v dostatočnom množstve oleja vypražíme zo všetkých strán do zlatista. Mäso odkladáme na servítku a necháme vpiť prebytočný tuk.
  3. Medzitým som uvarila zemiaky a pripravila mrkvovo-jablkovo-citrónový šalát - všetko nastrúhame, dochutíme cukrom, oliv. olejom, ČMK, soľou a natrhanou bazalkou.
  4. Podávame s vypraženým kuriatkom a uvarenými zemiakmi.
  5. ...