Výpečky Sambal oelek

remcula - fotkaremcula, 5. januára 2012
Výpečky Sambal oelek
Foto: remcula

Já vím, že je po Vánocích a že bychom měli někde ubrat a jíst dietněji. Taky se tím snažím řídit, ale uznejte, dobrý bůček Zobraziť celý popisJá vím, že je po Vánocích a že bychom měli někde ubrat a jíst dietněji. Taky se tím snažím řídit, ale uznejte, dobrý bůček nemá chybu!:-)) A tento receptík z mého repertoáru jsem dělala před Vánocema. @Remcula

3-4 porce
porcie
1 hod uležení minút
príprava
50-60 min minút
na 220 st. °C

Suroviny

cca 400g vcelku
4-5 ks (stroužků)
2 lžičky
1 lžiíce
1 lžička
1 zarovnaná lžička
1 lžička
1 kus-menší




Postup

  1. 1

    Bůček si nakrájíme na cca 2 cm kousky ..

    Výpečky Sambal oelek - obrázok 1
  2. 2

    a vložíme je na hodinu do marinády z česneku, Sambal Oelek, libečku, soli, sojové omáčky a kmínu.

    Výpečky Sambal oelek - obrázok 2
  3. 3

    Na dno pekáčku si dáme nakrájenou cibuli a na ni kousky bůčku.

    Výpečky Sambal oelek - obrázok 3
  4. 4

    Nádobu, ve které jsme měli naložený bůček napustíme cca 2 dcl vody a bůček zalejeme. Pečeme dočervena. Podáváme s kyselým zelím a houskovým knedlíkem.

    Výpečky Sambal oelek - obrázok 4
  5. 5

    SAMBAL OELEK

    Výpečky Sambal oelek - obrázok 5

Diskusia k receptu

zdenka1009
Bôčik krásny ako tvoj mám v mrazničke a aby to bolo podľa tvojho rcp musím kúpiť pastu sambal oelek. Vyskúšam.
sylvinka
Som síce po obede,ale dala by som si povedať. Tiež si musím najprv zohnať tú pastu.Jani,kupuješ ju v nejakom špecializovanom obchode,ale je bežne dostať?
concord
Čo je to libeček? Keď si na slov. serveri tak aspoň prekladaj do reči nášho kmeňa.
hubata
Janka čo je to libeček po slovensky? Nejaká bylinka ale zabudla som a nenašla som to ani v slovníku. Je to paráda tie tvoje mäsové recepty, vonia to až sem. Ukladám do KK pre inšpiráciu, ďakujem.
afataga
libeček je ligurček, ludovo sa tomu hovori ja magi bylinka
afataga
zabudla som ze mnam mnam :-) ten oelek nie je taka pasta z feferoniek?
ppokia
Juj dala by som si vyzerá lákavo.Ukladám stou omačkou som sa nestretla len dufam že bude aj pre bezlepkáčov.
hubata
Kráásny, voňavý receptík - ako vždy od Janky. Ale fakt: čo je to libeček? Nenašla som to ani v slovníku. Je to nejaká bylinka ale ani za svet si neviem spomenúť ako sa libeček povie po slovensky. Receptík ukladám do KK, zíde sa mi.
hubata
Aha maggi som si pestovala na záhrade.... poznám. Vďaka.
remcula
@concord , libeček-ligurček. Já jsem si nevšimla, že by slovenští uživatelé na českých webech museli psát ve slovenštině. No, ale ikdyž jsem kdysi napsala ligurček, někteří z vás nevěděli, co to je. Tak se omlouvám, pokusím se příště.. Jinak moc děkuji!!:-)
Sambal Oelek jsem koupila v Albertu. je pravda, že stále tam asi není a záleží ve kterém Albertu. U nás v Praze v Albertech je všechno a v takovém vidlákově, jako je Orlová musíte udělat kravál s manažerkou, jako já a pak něco i sem tam je..:-))
afataga
u nas Albert nie, opakujem otazku? je to feferonkova pasta?
zdenka1009
Ligurček-libeček som tento týždeň držala v rukách odd.zelovoc-ovocie vTesku. Je podobný ako petrž.vňať ale lísky má trocha väčšie,vôňu som nemohla ovoňať lebo je v obale. Treba vyskúšať ..@remcula tvoje rcp sa mi veľmi páčia. Ď.
izabella929
fajnučkéééé:-)) ukladám......ale noo, veď máme na nete prekladač, preložíme,,,,netráp sa...)
fialka49
Áno, je to pasta z čili papričiek, soli a vari zo štyroch éčok. Stačí teda iba na jemnúčko nasekať čili papričku a zmiešať trošku so soľou a troškou oleja.
afataga
dakujem fialka, ja mam taku bez eciek, su tam iba mlete feferonky a sol
1x martau
tinca
presne ako píše @fialka , je to chilli, ja ju mám vždy v mraziaku a je to lacnejšie ako tá pasta. Ligurček=maggi, ale myslím, že sa dajú použiť hocijaké bylinky aké nám chutia. @remcula ten obrázok je na zožratie, ale žiaľ pre mňa len na pozeranie,bôčiku sa vyhýbam. Ale nádherne sa ti vypiekol



remcula
@fialka49 , děkuji za záskok!:-)) Ano je to pasta z čili papriček, moc se omlouvám, nebyla jsem tady!!:-)
remcula
Ano, libeček je podobný chuti magi. My ho máme v létě na zahradě, tak si ho vždy zamrazím i na zimu, ale dá se pěstovat na parapetu na okně. Bohužel, já mám tak úzké parapety, že to nedělám. A je podobný petrželové nati:-)
2010
V 90 rokoch som robil v tych koncinach, Tych sambalov je vela.Vsetky maju zaklad chilli plus na co si clovek zmysli.Tento oelek =ulek povodne znamena ze je drveny v takom cudnom maziary co vyzera ako tanier.



mamatata2
@Remculka , si predstav, že môj muž dnes pýtal niečo z mäsa. Ja som mu ponúkala chudobných rytierov. Takéto mäsko by mu bodlo, tak čoskoro urobím, aby som odčinila dnešný bezmäsový deň. Krásne musí voňať aj chutiť.
jerica
@remcula Janka,ty tomu dávaš,super "papaníčko" krásne foto oblíž prst!! :-))
jarunka
Musi to byt vyborne. Moj manzel je cech a velakrat sa ho tiez pytam na nejake slova a niekedy nevie abi on.
remcula
@jarunka , i můj bývalý manžel je Slovák:-) a taky si nevzpomene na mnohá slovenská slovíčka!:-))
mamatata2
@remcula , chudobní rytieri sú kúsky sendviča ( veky), v našom prípade zvyšok sendviča, ktorý sme nevyužili na silvestrovské pohostenie, zlepené lekvárom a potom šup do vajíčka, strúhanky a vypražiť. Trochu posypať práškovým cukrom. Takže majú ďaleko od Tvojich výpečkových rytierov.
janger
@remcula , krasny recept! Len tak dalej! A ked niekto nieco nerozumie, tak sa opyta a ty to vysvetlis a uz aj je po probleme ;-), no nie?
remcula
@janger , taky myslím!! Kdysi jsem slovenštinu ovládala stejně, jako jazyk český. Hodně jsem slovensky četla, Čachtickou paní, Gričskou čarodějnici, Žena dvou mužů a spousty knih se mi lépe četlo slovensky. Jenže přišla doba počítačů a člověk už tolik na knihy nemá čas. V tom to je, pak tápeme, co je to čučoriedka?:-)) Já to samozřejmě vím, ale s vařením přišel i nový slovník. Uznejte, že toho zeleného jsme kdysi tolik nepoužívali, jako dnes:-)
maria7
Concord ked uz kritizujes , tak aj ty prekladaj do reci nasho kmena slovo SERVER. Na varechu .sk si sa prihlasil 6 Aprila a nepridal si este ziadny recept,okrem tvojich par neplodnych, ubohych kritickych komentarov.Viem,ze kazdy robi to, co vie. A ak ty uverejnis tolko receptov na varechu ako Remcula,potom mozes zacat kritizovat,ale najprv sam od seba. Vies ti nieco poriadneho urobit okrem kritizovania ?
remcula
@maria7 , ajajáááj, klídek!!:-)) Děkuji, mne to nějak neurazilo a věřím, že se vždycky nějak dorozumíme, vždyť nejsme Tataři!:-))
fialka49
remcula, nerob si nič z takýchto vrtákov, veľmi ma to mrzí, že niekto sa hrá na veľkého geroja. Veď keď niečomu nerozumiem, nie je hanba sa opýtať. Keby nebola táto komunita vynikajúcich ľudí, čo sa radi podelia so svojimi receptami a skúsenosti, n
fialka49
prepáč, uletelo mi to skôr, ako bolo treba. Teda: Keby nebola táto komunita vynikajúcich ľudí, čo sa radi podelia so svojimi receptami a skúsenosťami, nenapredovali by sme a museli by sme všetko sami objaviť, skúšať, vylepšovať. Takto môže každý pridať svoj názor, svoju skúsenosť a ďalej už len vylepšovať.
A aj krajové, zaužívané názvy nás môžu pomýliť a to nie, ak prekladáme z iného jazyka.
Milujem tvoje recepty a tvoju láskavosť ku nám všetkým.
remcula
@fialka49 , a jééje!!:-)) Moc děkuji! Máš velikou pravdu, každý den se učím něco nového a to jsem myslela, že ve svém věku už vím hodně.:-) Tak jsi mi po ránu vehnala slzičky do očí. Moc děkuji za tvou přízeň!! Moc si toho vážím!
jody
Ahoj, @remculo , chodím sem pomenej, nestíham toľko, ale tvoje recepty (plus niekoľkých málo ďalších) ma vždy dostanú. Samozrejme výhradne pozitívne. Len tak ďalej! :-)
bejgi
pikantné jedlá tie ja môžem a s mäskom, mňam, šťavnaté foto :)
sjuz
júúj, toto vyzerá neodolateľne...KK a najbližšie urobím!
amelie
Musí to byť neskutočne dobré ! Len čo s vianočnými michelinkami? :-(
evas13
Zase na 1* a prehltam naprázdno, tu sa nedá držať striedmo, hrozné. Mäsko je supeeer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia