Vyparádený perníkový koláč

Autor receptu: evusik

Malá inšpirácia k blížiacim sa Vianociam... koláč piekla moja dcéra podľa receptu z nejakého časopisu :-)

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Med s olejom a cukrom dáme do menšieho kastrólka a na miernom ohni miešame až do zovretia. Hneď odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme štipku čierneho korenia, štipku soli, na jemno zomleté mandle, nasekanú kandizovanú kôru a vajcia. Premiešame a pridáme vychladnutú medovú zmes. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme v chlade asi 1 hodinu odležať.
  3. Pekáčik vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne naň rozvrstvíme cesto, roztlačíme rukami.
  4. Nožom si do cesta naznačíme štvorce a povrch cesta potrieme smotanou.
  5. Každý štvorec ozdobíme mandlami a kandizovaným ovocím.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.