Vynikajúci tvarohový koláč s pudingovou plnkou
Foto: razomzastolom
Chuť jemného tvarohu medzi krehkým cestom a pudingovou plnkou prekvapí aj malých fanúšikov tvarohových koláčov.
Zdroj: https://youtu.be/KxleS3bFQdg
porcií
príprava
na 180, 170, 170 °C
Suroviny
Tvarohová plnka: | |
450 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
40 g (alebo kukuričný škrob + 5 g vanilkového cukru) |
|
15 g (podľa potreby) |
|
50 g |
|
50 g |
|
Pudingová plnka: | |
400 ml |
|
40 g g (alebo kukuričný škrob + 5 g vanilkového cukru) |
|
40 g |
|
20 g |
|
Cesto: | |
20 g |
|
130 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
80 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Tvarohová plnka: Do tvarohu pridať vajce, cukor, puding, krupicu (ak je to potrebné), maslo a dôkladne vymiešať tyčovým mixérom. Nakoniec pridať hrozienka a dobre premiešať.
- 2
Pudingová plnka: Cukor rozpustiť v 200 ml mlieka a priviesť k varu. Do druhej polovice mlieka pridať puding, dobre premiešať a postupne prilievať do vriaceho mlieka s cukrom. Pridať mak a priviesť k varu.
- 3
Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo, cukor a mak, zľahka pretrieť. Pridať vajce a vypracovať cesto.
- 4
Cesto rozvaľkať a vložiť do formy s priemerom 18 cm a piecť 5 minút pri 180 °C. Tvarohovú plnku dať na predpečené cesto a piecť 35 minút pri 170 °C. Pudingovú plnku vyliať na horúci koláč a piecť ďalších 20 minút pri 170 °C. Tvarohový koláč z pekáča vyberať studený. Ozdobiť podľa želania.
- 5
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/KxleS3bFQdg
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu