Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Vynikajúci tvarohový koláč s pudingovou plnkou

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 10. júna 2021

Chuť jemného tvarohu medzi krehkým cestom a pudingovou plnkou prekvapí aj malých fanúšikov tvarohových koláčov.
Zdroj: https://youtu.be/KxleS3bFQdg

12
porcií
60 minút
príprava
5, 35, 20 minút
na 180, 170, 170 °C

Suroviny

Tvarohová plnka:
450 g
1 ks
40 g
40 g (alebo kukuričný škrob + 5 g vanilkového cukru)
15 g (podľa potreby)
50 g
50 g
Pudingová plnka:
400 ml
40 g g (alebo kukuričný škrob + 5 g vanilkového cukru)
40 g
20 g
Cesto:
20 g
130 g
1/2 ČL
1 ks
80 g
30 g




Postup

  1. 1

    Tvarohová plnka: Do tvarohu pridať vajce, cukor, puding, krupicu (ak je to potrebné), maslo a dôkladne vymiešať tyčovým mixérom. Nakoniec pridať hrozienka a dobre premiešať.

  2. 2

    Pudingová plnka: Cukor rozpustiť v 200 ml mlieka a priviesť k varu. Do druhej polovice mlieka pridať puding, dobre premiešať a postupne prilievať do vriaceho mlieka s cukrom. Pridať mak a priviesť k varu.

  3. 3

    Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo, cukor a mak, zľahka pretrieť. Pridať vajce a vypracovať cesto.

  4. 4

    Cesto rozvaľkať a vložiť do formy s priemerom 18 cm a piecť 5 minút pri 180 °C. Tvarohovú plnku dať na predpečené cesto a piecť 35 minút pri 170 °C. Pudingovú plnku vyliať na horúci koláč a piecť ďalších 20 minút pri 170 °C. Tvarohový koláč z pekáča vyberať studený. Ozdobiť podľa želania.

  5. 5

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/KxleS3bFQdg

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia