Tvarohový koláč

Vynikajúci tvarohový koláč s pudingovou plnkou

Autor receptu: razomzastolom

Chuť jemného tvarohu medzi krehkým cestom a pudingovou plnkou prekvapí aj malých fanúšikov tvarohových koláčov.

12
porcií
60 minút
príprava
5, 35, 20 minút
na 180, 170, 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvarohová plnka: Do tvarohu pridať vajce, cukor, puding, krupicu (ak je to potrebné), maslo a dôkladne vymiešať tyčovým mixérom. Nakoniec pridať hrozienka a dobre premiešať.
  2. Pudingová plnka: Cukor rozpustiť v 200 ml mlieka a priviesť k varu. Do druhej polovice mlieka pridať puding, dobre premiešať a postupne prilievať do vriaceho mlieka s cukrom. Pridať mak a priviesť k varu.
  3. Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo, cukor a mak, zľahka pretrieť. Pridať vajce a vypracovať cesto.
  4. Cesto rozvaľkať a vložiť do formy s priemerom 18 cm a piecť 5 minút pri 180 °C. Tvarohovú plnku dať na predpečené cesto a piecť 35 minút pri 170 °C. Pudingovú plnku vyliať na horúci koláč a piecť ďalších 20 minút pri 170 °C. Tvarohový koláč z pekáča vyberať studený. Ozdobiť podľa želania.
  5. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/KxleS3bFQdg