Tvarohový koláč
Vynikajúci tvarohový koláč s pudingovou plnkou
Autor receptu: razomzastolom
Chuť jemného tvarohu medzi krehkým cestom a pudingovou plnkou prekvapí aj malých fanúšikov tvarohových koláčov.
12 porcií |
60 minút príprava |
5, 35, 20 minút na 180, 170, 170 °C |
Postup
- Tvarohová plnka:
Do tvarohu pridať vajce, cukor, puding, krupicu (ak je to potrebné), maslo a dôkladne vymiešať tyčovým mixérom.
Nakoniec pridať hrozienka a dobre premiešať.
- Pudingová plnka:
Cukor rozpustiť v 200 ml mlieka a priviesť k varu.
Do druhej polovice mlieka pridať puding, dobre premiešať a postupne prilievať do vriaceho mlieka s cukrom.
Pridať mak a priviesť k varu.
- Cesto:
Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo, cukor a mak, zľahka pretrieť. Pridať vajce a vypracovať cesto.
- Cesto rozvaľkať a vložiť do formy s priemerom 18 cm a piecť 5 minút pri 180 °C.
Tvarohovú plnku dať na predpečené cesto a piecť 35 minút pri 170 °C. Pudingovú plnku vyliať na horúci koláč a piecť ďalších 20 minút pri 170 °C.
Tvarohový koláč z pekáča vyberať studený. Ozdobiť podľa želania.
- Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/KxleS3bFQdg