Vynikajúci nedeľňajší obed v jednom pekáči (fotorecept - Eintopf )
Foto: matahari1974
Bol to fantastický nedeľňajší obedík.Rezne každú nedeľu nechutia je potrebne obmienať nedeľňajšie menu .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 kg |
|
15 dkg, (anglická) prerastaná |
|
(v konzerve) alebo čerstvé |
|
4 ks, väčšia |
|
4 strúčiky |
|
15 dkg, ,syr niva podľa chuti |
|
|
|
alebo vegeta |
|
Postup
-
1
Ošúpané a na kolieska nakrájané zemiaky poukladáme na plech. Ak použijete menej tučnú slaninku , je potrebne plech trošku vymastiť a potom naukladať zemiaky. Osolíme poprípade trošku posypeme s vegetou.
-
2
Nakrájame si mäso na väčšie kusy a rozložíme ho na zemiaky. Mäso trošku osolíme a premiešame predtým než ho dáme na plech .
-
3
Ďalej si nakrájame cibuľu a cesnak na kocky a rozložíme na mäso.
-
4
Potom pridáme šampiňóny ( vodu nevylievam , nakoniec ňou podlejem zemiaky )
-
5
Ďalej pridáme na kocky nakrájanú slaninku ( mala som len jeden druh ale čím viac druhou slaniny tým je to lepšie ) a okoreníme mletým korením.
-
6
Posypeme nastrúhaným syrom ( ak mám ešte aj syr s plesňou dám aj ten )
-
7
A ako poslednú vrstvu dáme zase ošúpané na kolieska nakrájané zemiaky. Takto pripravené zemiaky podlejeme so šťavou zo šampiňonov ale ak máme čerstvé šampiňony podlejeme to polievkou alebo vodou. Zabudla som na posledný krok tak dopĺňam.Takto pripravené zemiaky prikryjeme alobalom a dáme piecť a pri konci alobal odstránime a necháme ešte 10 zemiaky zapiecť.
-
8
Nech sa páči vysledok. Prajem dobrú chuť.
Noelia, ako vidím, si nová a prišla si sem medzi nás až zo slnečného Španielska. teším sa na tvoje recepty a dúfam, že ako liečiteľka a psychoterapeutka nám občas poradíš a pomôžeš, viď : Diskusie a Zážitky. Tu sa budeš iste dobre cítiť, uvidíš.
Pozdravujem vnučku :O))
určite poteši niečo nové a radi všetci vyskušame.
Tešime sa a toto je vynikajuca stranka a hlavne dobre prepracovana lahko sa tu všetko najde :O)