Výborný ríbezľový koláč
Foto: pivonka
To "výborný" je oficiálny názov receptu ako som ho prevzala z internetu, ale môžem potvrdiť, že je naozaj výborný. Už to trené
cesto Zobraziť celý popisTo "výborný" je oficiálny názov receptu ako som ho prevzala z internetu, ale môžem potvrdiť, že je naozaj výborný. Už to trené
cesto samo osebe je fakt výborné. Z posledných ríbezlí (a nemala som ich ani dosť, ale nevadilo to), tento raz s orechami. Môže
sa kľudne dať iné ovocie, teraz sú aktuálne čučoriedky.
Zdroj: internet
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Povolené maslo s cukrom vyšľaháme dohladka. Postupne pridáme 2 žĺtky a 2 vajíčka. Bielky si necháme na sneh.
- 2
Do vyšľahanej hmoty primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej múkou. Na vrch rozmiestnime ríbezle premiešané s kryštálovým cukrom. Tu množstvo cukru neuvádzam. Záleží na množstve a druhu ovocia. Ja som mala iba zbytok ríbezlí, tak som dala 1 PL.
- 3
Pečieme cca 30 minút. Ja musím na 5 minút zapnúť spodok, lebo v mojej forme práve spodok pečie slabo.
- 4
Pred koncom pečenia si vyšľaháme bielky, postupne všľaháme cukor. Do pevného sladkého snehu vmiešame pomleté mandle. Ja som dala orechy. Jednak ich už treba minúť, jednak sa mi zdá, že orechy majú výraznejšiu chuť. Orechový sneh nanesieme na vrch predpečeného koláča a dopečieme. Je to veľmi chutný a pritom jednoduchý koláč, odporúčam použiť aj iné drobné ovocie.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite, práve čučoriedky hneď v úvode odporúčam, ale aj iné drobné ovocie. Treba mať ale na pamäti kyslosť a množsto ovocia a tomu prispôsobiť množstvo cukru, ktoré doň pridáš. Nech sa ti darí.
Najviac ma poteší, ked niekto recept zrealizuje a chutí mu. Ano, nielen orechy s ríbezlami dodávajú koláču kvalitu, ale aj to linecké cesto je velmi chutné. Ešte som rada, že ti spodok nezhorel, ked si ho pripla, lebo v každej rúre aj forme sa pečie ináč. Nech sa ti darí!
Ahoj, Vitalka! Až teraz som si všimla, že si komentovala môj recept. Som rada, že ťa zaujal, možno ho niekedy upečieš. Londýnske rezy poznám, tiež sú výborné. Áno, ide tam namiesto čerstvého ovocia slivkový lekvár.