Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Výborný ríbezľový koláč

pivonka - fotkapivonka, 6. augusta 2020
Výborný ríbezľový koláč
Foto: pivonka

To "výborný" je oficiálny názov receptu ako som ho prevzala z internetu, ale môžem potvrdiť, že je naozaj výborný. Už to trené cesto samo osebe je fakt výborné. Z posledných ríbezlí (a nemala som ich ani dosť, ale nevadilo to), tento raz s orechami. Môže sa kľudne dať iné ovocie, teraz sú aktuálne čučoriedky.
Zdroj: internet

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 g
100 g
150 g
1 ČL
500 g
 (do ríbezlí)
80 g (alebo mandle)
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Povolené maslo s cukrom vyšľaháme dohladka. Postupne pridáme 2 žĺtky a 2 vajíčka. Bielky si necháme na sneh.

  2. 2

    Do vyšľahanej hmoty primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej múkou. Na vrch rozmiestnime ríbezle premiešané s kryštálovým cukrom. Tu množstvo cukru neuvádzam. Záleží na množstve a druhu ovocia. Ja som mala iba zbytok ríbezlí, tak som dala 1 PL.

  3. 3

    Pečieme cca 30 minút. Ja musím na 5 minút zapnúť spodok, lebo v mojej forme práve spodok pečie slabo.

  4. 4

    Pred koncom pečenia si vyšľaháme bielky, postupne všľaháme cukor. Do pevného sladkého snehu vmiešame pomleté mandle. Ja som dala orechy. Jednak ich už treba minúť, jednak sa mi zdá, že orechy majú výraznejšiu chuť. Orechový sneh nanesieme na vrch predpečeného koláča a dopečieme. Je to veľmi chutný a pritom jednoduchý koláč, odporúčam použiť aj iné drobné ovocie.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu